X, "Circles" özelliğini resmen sonlandırdı

X, gönderilerinizi tüm takipçileriniz yerine sınırlı bir grup insanla paylaşmanızı sağlayan Circles özelliğini resmi olarak sonlandırdı. 
X,

X'in Circles özelliğini 31 Ekim tarihine kadar kapatmayı planladığını sizlerle paylaşmıştık. Circles, gönderilerinizi tüm takipçileriniz yerine sınırlı bir grup insanla paylaşmanızı sağlıyordu. X, Circles özelliğini resmi olarak sonlandırdı.

Twitter, henüz X'e dönüşmemişken 2022'nin Ağustos ayında Circles özelliğini yayına aldı. O dönemde Elon Musk'ın henüz şirketin resmi sahibi olmadığını da hatırlatalım.

Instagram'ın "Yakın Arkadaşlar" özelliğine benzerliğiyle dikkat çeken Circles bir süre sonra problemlerle gündeme gelmeye başladı. Nisan ayında, Circles için tasarlanan bazı gönderiler platformda herkese açık bir şekilde görünmeye başladı; bu durum, bir gönderinin yalnızca kendi seçtikleri kitle tarafından görülmesini isteyen kullanıcıları zor durumda bıraktı. 

Şimdi Circles özelliğinin kapanacağını duyan kullanıcılar, özel olarak paylaştıkları gönderilerin herkese açık hale gelmesinden endişe duyuyor. Şimdiye kadar, kullanıcılar Circles gönderilerini kendi profillerinde görebilse de; gönderilerin herkese açık hale geleceğine dair bir ibareye rastlanmadı. Yine de uzun zamandır problemlerle karşımıza çıkan X'te her an her şey olabilir. 

Şirket, belirtilen son tarihten sonra da insanların geçmiş Circles gönderilerine bakmalarına izin vereceğini açıklamıştı. Yani o gönderilerin silinmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak. Bunlara ek olarak X'in bu özelliği neden sonlandırdığı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.