Google, OpenAI'ın en önemli rakiplerinden Anthropic'e 2 milyar dolar yatırım yapıyor

Google, Anthropic'e 2 milyar dolara kadar yatırım yapmayı kabul etti. Yeni yatırım, Google'ın Microsoft ile rekabetinde, şirketi oldukça önemli bir noktaya taşıyacak.
Google, OpenAI'ın en önemli rakiplerinden Anthropic'e 2 milyar dolar yatırım yapıyor

Yapay zeka teknolojisine olan artan taleple birlikte bu alanda faaliyet gösteren şirketler de son dönemde fazlasıyla dikkat çekmeye başladı. Üstelik bu dikkat sadece yatırımcılarla da sınırlı kalmıyor, bu alanda rekabeti elden bırakmak istemeyen teknoloji devleri de yapay zeka pastasından en büyük payı almak için adeta yarışıyor.

Bu kapsamda OpenAI'ın ne denli yatırımlar aldığını halihazırda hepimiz biliyoruz, ancak yine de altını çizmemiz gerekirse özellikle Microsoft'tan alınan 10 milyar dolarlık yatırım (ki bu genelde iş birliği şeklinde lanse ediliyor) öne çıkıyor. OpenAI'a en yakın şirket ise hiç şüphesiz son dönemde Anthropic oldu. 450 milyon dolar, 100 milyon dolar derken şirketin Amazon'dan da 4 milyar dolara kadar yatırım alacağı bilgisi paylaşılmıştı. Şimdi paylaşılan bilgilere göre anlıyoruz ki Anthropic'e gözünü diken tek teknoloji devi Amazon değil.

Paylaşılanlara göre Google, Anthropic'e 2 milyar dolara kadar yatırım yapmayı kabul etti. The Wall Street Journal'ın şirketlere yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, anlaşma 500 milyon doların şimdi, 1,5 milyar doların da daha sonra yapılması ile gerçekleşecek. 

Bu noktada belirmemiz gereken bir nokta daha var; Google halihazırda Anthropic'in yatırımcısı. Ancak yeni yatırım, Google'ın Microsoft ile rekabetinde şirketi oldukça önemli bir noktaya taşıyacak. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi teknoloji devleri yapay zeka konusunda en büyük söz sahibi olmayı kafaya takmış durumda. 

Söz konusu yatırımın tam olarak ne zaman gerçekleşeceği henüz belirsiz. Ancak bu yatırım sonrasında yapay zeka alanında dengeler bir kere daha değişebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.