Yapay zeka şirketi Anthropic, SK Telecom'dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Anthropic'in geliştirdiği Claude, ChatGPT gibi metin işleme, cevap üretme, otomasyon, kodlama gibi görevleri gerçekleştiriyor.
Yapay zeka şirketi Anthropic, SK Telecom'dan 100 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka teknolojilerine odaklanan Anthropic, SK Telecom'dan 100 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım sonrası Anthropic'in kurucu ortağı ve baş bilim görevlisi Jared Kaplan'ın, özelleştirme çalışmalarının ve ürün yol haritasının genel yönetimini üstleneceği açıklandı. Yani Kaplan, geliştirme süreçlerini yönlendirecek ve projenin hedeflerine liderlik edecek.

SK Telecom, stratejik yatırım yaparak üretimsel yapay zeka yarışına aktif olarak dahil oluyor; yapay zeka alanında gelişen ve hızla büyüyen bir alanda etkin rol alarak yer alıyor. Anthropic ve SKT iş birliği ile küresel telekom şirketleri için özelleştirilmiş çok dilli büyük bir dil modeli geliştirilmesi planlıyor. Bu modelin, farklı dilleri ve kültürleri destekleyeceği ve telekomünikasyon sektörü için özelleştirilmiş yapay zeka çözümleri sunacağı belirtiliyor.

SK Telecom, geçen mayıs ayında şirketin 450 milyon dolarlık yatırım turunda yer almıştı. Anthropic'e yatırım yapan şirketler arasında SAP ve Google da yer alıyor. Google, şubat ayında Anthropic'e 300 milyon dolar yatırım yapmış ve bu yatırımla şirketin yüzde 10'luk hissesini almıştı. Anthropic'in önceki melek yatırımcıları arasında FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, Facebook'un Kurucu Ortağı Dustin Moskovitz ve eski Google CEO'su Eric Schmidt yer alıyor.

Anthropic, 2021 yılında eski OpenAI'ın eski çalışanları Daniela Amodei, Dario Amodei, Jack Clark, Sam McCandlish ve Tom Brown tarafından kuruldu. Şirketin amacı, büyük dil modelleri ve yapay zeka teknolojileri geliştirerek çeşitli endüstrilerde kullanılabilecek çözümler sunmak.

Anthropic'in geliştirdiği yapay zeka sistemi Claude, ChatGPT gibi modellerine benzer bir şekilde, metin işleme, cevap üretme, otomasyon, kodlama gibi görevleri gerçekleştiriyor. Claude'un özelleştirilebilir yetenekleri sayesinde, telekomünikasyon, müşteri hizmetleri, pazarlama, satış gibi farklı alanlarda kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.