OpenAI rakibi Anthropic, 450 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılında eski OpenAI'ın eski çalışanları Daniela Amodei, Dario Amodei, Jack Clark, Sam McCandlish ve Tom Brown tarafından kurulan Anthropic, 450 milyon dolar yatırım aldı.
OpenAI rakibi Anthropic, 450 milyon dolar yatırım aldı

Üretimsel yapay zeka teknolojilerine odaklanan Anthropic, 450 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu, Spark Capital liderliğinde gerçekleştirildi. 450 milyon dolarlık yatırım turuna Sound Ventures, Google, Salesforce Ventures ve Zoom Ventures da katıldı. Yeni yatırım, ürün gamını genişletmek ve yapay zeka güvenlik araştırmaları yapmak için kullanılacak. 

2021 yılında eski OpenAI'ın eski çalışanları Daniela Amodei, Dario Amodei, Jack ClarkSam McCandlish ve Tom Brown tarafından kurulan Anthropic'in mart ayında değerlemesi 4,1 milyar dolar idi. Son yatırımla şirketin değerlemesinin ne kadara yükseldiği açıklanmadı. 

Şubat ayında Google, Anthropic'e 300 milyon dolar yatırım yaptı. Google yaptığı bu yatırımla şirketin yüzde 10'luk hissesini aldı. Anthropic'in önceki melek yatırımcıları arasında FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, Facebook'un Kurucu Ortağı Dustin Moskovitz ve eski Google CEO'su Eric Schmidt yer alıyor.

ABD merkezli şirket, sohbet robotu Claude ile müşteri hizmetleri taleplerine hızlı ve kolay çözümler sağlıyor. Genel hatlarıyla ChatGPT'den pek farkı olmayan Claude, girişimi ilk kullananlara göre özellikle iki yönden farklılık gösteriyor. Bunlardan ilki Claude ile sohbetin daha kolay olması, ikincisi ise aracın zararlı çıktılar üretme olasılığının daha düşük olması.

Bu ay içinde Claude'un bir romanı bir dakikadan kısa bir sürede okuyabilir hale geldiği açıklandı. Şirket, üretimsel yapay zekanın bilgi işleme sınırını 9 bin tokendan 100 bin token'a kadar çıkardığını açıkladı. Bu da yaklaşık 75 bin kelimeye denk geliyor. Claude, Mary Shelley'nin yaklaşık 74 bin 800 kelimelik Frankenstein eserini ya da yaklaşık 69 bin kelimelik Mark Twain'in Tom Sawyer'ın Maceraları kitabını okuyabildiği söylendi. Şirketin paylaştığı bilgilere göre Claude, bir dakikadan kısa bir sürede ilgili eseri okuyup analiz edebiliyor.

Bu haberden birkaç gün sonra Zoom,'un Anthropic'in yapay zeka sohbet robotu Claude'u platformuna entegre edileceği duyurdu. Zoom, chatbot'u işletmelerin müşteri desteği için bir kanal olarak kullanabilecekleri "Contact Center" ürününe ekleyecek. Şirket, aynı zamanda Zoom Ventures ile Anthropic'e açıklanmayan miktarda yatırım da yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.