Publicis, Publicis Sapient AI Labs'in tüm hisselerini satın aldı

Publicis Groupe, Publicis Sapient AI Labs'i 2020 yılında Elder Research ve Tquila ile birlikte kurmuştu. Satın alma anlaşmasının finansal detayları henüz açıklanmadı.
Publicis, Publicis Sapient AI Labs'in tüm hisselerini satın aldı

Publicis Groupe, yapay zeka Ar-Ge alanındaki ortak kuruluşu Publicis Sapient AI Labs'in tüm hisselerini satın aldı. Publicis Groupe, Publicis Sapient AI Labs'i 2020 yılında Elder Research ve Tquila ile birlikte kurmuştu. Satın alma anlaşmasının finansal detayları henüz açıklanmadı. 

Bu yeni anlaşma ile birlikte Publicis Groupe'un üretimsel yapay zeka alanında elini güçlendirmesini sağlıyor. Bununla birlikte Publicis Groupe, doğal dil işleme, bilgisayar görüşü ve otonom sistemlerdeki gücünü de artırıyor. 

Publicis Sapient'in CEO'su Nigel Vaz'ın aktardıklarına göre, Publicis Sapient AI Labs'in satın alması kurumun üretimsel yapay zeka alanında sunduklarını hızlandıracak. Böylece müşterilerin, işletme problemlerini çözmek için verilere ve yapay zeka çözümlerine başvurması sağlanacak. Bununla beraber müşteriler, veri odaklı ölçeklenebilir kurumlar inşa edebilecek. 

Publicis Sapient'in müşterilerine sunduğu hizmetler arasında veri ve yapay zeka vizyonu geliştirmek için füzyon çalıştayları ve hackathonlar düzenlemek, yapay zekanın sağladığı değer havuzlarını ortaya çıkarmak ve destekleyici yol haritası oluşturmak yer alıyor.

Ayrıca Publicis Sapient, iş odaklı kullanım senaryoları için prototipler ve hızlı değer kanıtları oluşturacak. Bu hizmetlerin yanı sıra eğitim programları düzenlemeyi düşünen şirket, iş ortaklarının gücüyle dil modeli geliştirmesine de devam edecek. Bu bağlamda Publicis Sapient, Geniş Dil Modeli'ne (LLM) yönelik Temel Modellerini eğitmek ve bu modellere ince ayar yapmak için Microsoft, Google ve Amazon dahil olmak üzere pek çok iş ortağıyla birlikte ilerleyecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.