Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 4 milyar dolar kadar yatırım yapacak

Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını açıkladı.
Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 4 milyar dolar kadar yatırım yapacak

Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını açıkladı. Şirket, bu yatırımla Microsoft, Meta, Google ve Nvidia'ya karşı rekabeti artırmayı hedefliyor.

Amazon, Google'ın Bard'ı ve OpenAI gibi yapay zeka destekli sohbet robotuna sahip Anthropic'e başlangıçta azınlık hissesi için 1,25 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi. Anlaşmanın bir parçası olarak Amazon, Anthropic'e yaptığı yatırımı toplam 4 milyar dolara çıkarma seçeneğine sahip olduğunu belirtti.

Bu ayın başlarında sohbet robotu Claude 2 için tüketiciye yönelik ilk premium abonelik planını başlattığını duyuran Anthropic, günümüzün en güçlü yapay zekasından 10 kat daha yetenekli olan ve geçici olarak "Claude-Next" olarak adlandırılan bir sınır modeli oluşturmayı planlıyor.

Anthropic, Amazon ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak güvenlik araştırması ve gelecekteki temel model geliştirme de dahil olmak üzere görev açısından kritik iş yükleri için AWS'yi birincil bulut sağlayıcısı olarak kullanacağını açıkladı. Anthropic ayrıca gelecekteki temel modellerini oluşturmak, eğitmek ve dağıtmak için AWS Trainium ve Inferentia çiplerini kullanacak.

Amazon CEO'su Andy Jassy yaptığı açıklamada, "Anthropic'in ekibine ve temel modellerine büyük saygı duyuyoruz ve daha derin iş birliğimiz sayesinde kısa ve uzun vadede birçok müşteri deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Anthropic'in arkasındaki kardeşler Dario Amodei ve Daniela Amodei'yi sizlere detaylı olarak anlatmıştık, içeriği buradan okuyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.