Anthropic'in yapay zeka sohbet robotunun ücretli abonelik modeli: Claude Pro

OpenAI'ın en büyük rakiplerinden biri olan Anthropic, kullanıcılara gelişmiş chatbot özellikleri sunan ücretli bir abonelik planının mevcut olduğunu duyurdu.
Anthropic'in yapay zeka sohbet robotunun ücretli abonelik modeli: Claude Pro

OpenAI ve ChatGPT'nin en büyük rakiplerinden biri olan üretimsel yapay zeka girişimi Anthropic, kullanıcılara gelişmiş chatbot özellikleri sunan ücretli bir abonelik planının mevcut olduğunu duyurdu. Claude Pro adlı abonelik planı, Anthropic'in Claude 2 yapay zeka sohbet robotu için ilk ücretli plan ve öncelikle ABD ve İngiltere'deki kullanıcılara sunuluyor.

Girişime göre, Claude Pro müşterileri daha uzun konuşmalardan, çok daha fazla mesaj gönderme yeteneğinden, yüksek trafik dönemlerinde öncelikli erişimden, yeni özelliklere ve güncellemelere ilk erişimden yararlanacaklar.

Şirketin paylaştığı blog yazısına göre aboneler, mesajlarının ve konuşmalarının uzunluğuna ve ayrıca konuşmaya ekledikleri dosyaların boyutuna bağlı olarak bazı sınırlamalarla karşılaşmaya devam edecekler. Anthropic, kullanıcıların 10 mesajı kaldığında bir uyarı oluşturacak. Limitlerin her sekiz saatte bir sıfırlanacağı da paylaşılanlar arasında.

Claude'un ücretsiz versiyonu, ücretli plana göre çok daha sıkı kısıtlamalar ve konuşma limitleri ile erişilebilir olmaya devam edecek. Ücretsiz kullanıcılar ayrıca yoğun dönemlerde daha uzun süre beklemek zorunda kalacak. Anthropic'e göre Claude 2, güçlü hesaplama kaynakları kullandığı için bu sınırlara ihtiyaç duyuluyor. Limitler, daha fazla insanın yeteneklerini keşfetmesini mümkün kılarken, uzman kullanıcıların Claude 2'yi günlük iş akışlarına entegre etmelerini sağlıyor.

Claude Pro aboneliğinin ücreti  ABD'de 20 dolar, İngiltere 18 pound olarak açıklandı. ChatGPT Plus'ın aylık ücreti de 20 dolar olduğu için şirketin böyle bir politika izlediğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.