Yapay zeka ile çocukların okuma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Ello, 15 milyon dolar yatırım aldı

Ello, yapay zeka ve çocuk konuşma tanıma teknolojilerini kullanarak çocukların okuma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir girişim olarak ön plana çıkıyor.
Yapay zeka ile çocukların okuma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Ello, 15 milyon dolar yatırım aldı

Edtech şirketi Ello, 15 milyon dolar yatırım aldı. A serisi yatırım turu, Goodwater Capital tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Reed Hastings, Common Sense Growth, Homebrew, Ravensburger, Y Combinator, WndrCo, Reach Capital, Visible Ventures ve Khosla Ventures katıldı. Şirket, yeni yatırımı ürün geliştirmek ve kullanıcılara erişimi genişletmek için kullanacağını açıkladı.

Ello, 2019 yılında Elizabeth Adams ve CEO Tom Sayer tarafından kuruldu. Şirket, yapay zeka ve çocuk konuşma tanıma teknolojilerini kullanarak çocukların okuma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir girişim olarak ön plana çıkıyor. Şirket, çocukların okuma seviyelerini belirleyen bir mobil uygulama üzerinden ailelere aylık kitaplar sunuyor. Ayrıca, çocukların sesli okumalarını dinleyerek ve konuşmalarını analiz ederek yanlış telaffuzları ve eksik kelimeleri düzeltmek için yapay zekayı kullanıyor. Ello, çocukların okuma becerilerini geliştirmek ve okumayı sevdirmek için eğlenceli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Ello, ailelere yönelik bir abonelik tabanlı hizmet sunuyor. Aileler, çocuklarına aylık olarak beş kitap sunan bu hizmete aylık 24.99 dolar ödeyerek abone oluyor. Aileler, Ello'nun özel olarak geliştirdiği bir mobil uygulamayı indirerek çocuğun okuma seviyesini belirlemek için sorular soruyor, böylece çocuğun ilgi alanlarını tespit ediliyor. Çocuğun okuma seviyesine ve ilgi alanlarına göre özel olarak seçiliyor. Çocuklar seçilen kitapları sesli olarak okurken, Ello uygulaması seslerini analiz ediyor. 

Uygulama, çocukların her ay ilerledikçe puanlar topladığı bir oyunlaştırma sistemine sahip. Bu puanlar oyuncak ve ödüllerle değiştirilebiliyor.

Ello, okullarla iş birliği yapmayı ve sınıflar için özel ürünler geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca, yapay zeka teknolojilerini daha da geliştirerek farklı dillerdeki sürümlerini sunmayı hedefliyor. Şu an uygulamanın Almanca sürümü üzerine çalışılıyor.

Stanford Üniversitesi tarafından yapılan 2021 araştırmasına göre, ABD'deki ikinci ve üçüncü sınıf öğrencilerinin okuma becerileri, o yılın aynı döneminde beklenen seviyenin yaklaşık yüzde 30 altındaydı. Bu yüzden Ellon gibi edtech girişimleri oldukça önem taşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.