Yerli girişim Simularge, 350 bin dolar yatırım aldı

Simularge, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında yönetilen Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu’ndan 350 bin dolar yatırım aldı.
Yerli girişim Simularge, 350 bin dolar yatırım aldı

İTÜ ARI Teknokent’in girişimcilik merkezi İTÜ Çekirdek’in makine ve uçak mühendisliği alanında uzman yazılımlar geliştiren ve hizmete sunan girişimi Simularge, Türkiye Kalkınma Fonu çatısı altında yönetilen Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu’ndan 350 bin dolar yatırım aldı.

Dijital ikiz yazılımla yerli sanayiye verimlilik sunmak amacıyla 2018 yılında kurulmuş olan Simularge, aldığı yatırımı şirketin mevcut ürün portföyünü mükemmelleştirme, hedef pazarlarda müşteri kazanımını hızlandırma ve dijitalleşme ve yeşil dönüşümde etkili çözümlere sanayicilerin erişimini kolaylaştırma hedeflerini desteklemek için kullanacağını açıkladı.

Simularge Kurucu Ortağı ve CEO’su Büryan Turan, bu yatırımın ilk faz olduğunu ve ikinci fazın 1 sene sonra gerçekleşeceğini belirtti.

Bugüne dek dijitalleşme, simülasyon, veri analitiği ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanarak fabrikaların üretim süreçlerini iyileştirdiklerini söyleyen Büryan Turan, “Vizyonumuzu hayata geçirmek ve hızlı büyümemizi desteklemek amacıyla Yenilikçi ve İleri Teknolojiler Fonu (YİTF) tarafından sağlanan yatırım sayesinde önemli bir kilometre taşına ulaştık. Bu önemli gelişme, şirketimiz ve Türkiye için umut verici bir dönüm noktası. Yatırımcılarımızın uzmanlığı ve kapsamlı iş ağı, şimdiye kadar şirketimize değerli kaynaklar ve stratejik rehberlik sağladı. Bu yeni ortaklık şirketimize sadece finansal kaynak sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iş birliği, pazar genişlemesi ve bilgi paylaşımı için heyecan verici fırsatlar sunacak. Bu yatırım sayesinde müşteri memnuniyetini mükemmelleştirmeye, yeni pazarlara açılmaya ve araştırma ve inovasyonu desteklemeye yönelik hedeflerimize ulaşacağız” dedi.

Türkiye Kalkınma Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Elif Emirli Altuğ yatırım hakkında şunları söyledi: “Türkiye Kalkınma Fonu olarak, sunduğumuz sermaye finansmanı ile yerli ve yenilikçi girişimlerin büyümesini ve küresel arenada rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Endüstri 4.0 alanında öncü bir şirket olan 2 Simularge’ın başarıları, Türkiye’nin sanayi sektöründe teknolojik gelişimine ve küresel pazarda rekabet edebilirliğine katkı sağlayacak. Yatırımımızın, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren teknolojilere olan ilgisini artırarak girişimcilik ekosistemine güç katmasını hedefliyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.