Hedef Girişim, WePlay Ventures'a 25 milyon euro değerleme ile 500 bin euro yatırım yaptı

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., WePlay Ventures'a 500 bin euro yatırım yaptı.
Hedef Girişim, WePlay Ventures'a 25 milyon euro değerleme ile 500 bin euro yatırım yaptı

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş., WePlay Ventures'a 25 milyon euro değerleme üzerinden 500 bin euro yatırım yaptı.

Webrazzi okuyucularının da yakından bileceği üzere WePlay Ventures, başta Türkiye olmak üzere Doğu Avrupa, Orta Asya ve Körfez bölgesinde yer alan mobil, PC ve konsol oyun stüdyolarına yatırımlar yapıyor. WePlay Ventures, WePlay Oyun Teknolojileri Anonim Şirketi olarak kurulup flip-up yöntemi ile merkezini yurt dışına taşımıştı. Şirket şu anda Hollanda merkezli olarak faaliyet gösteriyor. 

Hedef Girişim'in yeni yatırımının girişim yatırımı dışında diğer yatırımlarda değerlendirilmesine karar verildiği belirtiliyor. Paylaşılanlara göre yatırıma ilişkin sermaye artırım işlemleri tamamlandı. 500 bin euro karşılığında Hedef Girişim'in WePlay Ventures içindeki pay oranı ise yüzde 2 olarak gerçekleşti.

Bu arada belirtmeden geçmeyelim 2012 yılında kurulan Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı; finans ve teknoloji öncelikli olmak üzere birçok alanda doğrudan veya dolaylı yatırımlar gerçekleştiren Hedef Holding çatısı atında yer alıyor. 

WePlay Ventures ise geçtiğimiz ocak ayında, 2 yıl içinde 15 girişime yatırım yaptığını açıklamıştı. Şirket, son olarak One Percent ve Studio Billion yatırımları ile dikkat çekmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.