WePlay Ventures, 2 yıl içinde 15 girişime yatırım yaptı

Toplamda 15 girişime yatırım yapan WePlay Ventures, bugüne kadar olan detaylı verilerini ve 2023 yılı için planlarını paylaştı.
WePlay Ventures, 2 yıl içinde 15 girişime yatırım yaptı

WePlay Ventures'ın gelecek planlarını WePlay Ventures yönetim kurulu başkanı Bora Koçyiğit ile konuştuğumuzu geçtiğimiz Aralık ayında sizlerle paylaşmıştık. Toplamda 15 girişime yatırım yapan WePlay Ventures, bugüne kadar olan detaylı verilerini ve 2023 yılı için planlarını paylaştı.

Erken aşama oyun girişimlerine odaklanan bir yatırım şirketi olarak karşımıza çıkan WePlay Ventures'ı ilk olarak 2020 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. 2 yıldır oyun sektörü odağında yatırımlar yapan WePlay Ventures, geçtiğimiz 2 yıl içinde 1300’den fazla oyun girişimiyle görüşerek toplamda 15 girişime 22 yatırım turu gerçekleştirdi.

WePlay Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin portföyünde bulunan 15 girişiminin toplam değerlemesi ise 131 milyon dolar seviyelerinde. Oyun girişimlerinden oluşan portföy şirketlerinin yüzde 60'ını mobil, kalan yüzde 40'ını ise PC ve Konsol oyunları geliştiren stüdyolar oluşturuyor.

2022 yılı içinde WePlay Ventures portföyüne eklenen girişimler ise Abrakadabra, Mixer, L8, njoyKidz ve Fantazzie oldu. Portföyde yer alan 15 oyun stüdyosunun süreç içinde toplamda 450'den fazla oyun geliştirdiğini de ekleyelim. Geçtiğimiz Ekim ayında bir exit de gerçekleştiren WePlay Ventures, UDO Games’e yaptığı yatırımın 1. yılını tamamlamadan, hisselerini Talewords’e exit etti.

2023 yılında yurt dışı çalışmalarını hızlandırmayı hedefleyen WePlay Ventures, yatırım alanını Avrupa, Türkiye ve Orta Asya olarak genişletmeyi hedefliyor. Merkezini Hollanda’ya taşıyan WePlay'in Hollanda ve Türkiye ile birlikte 13 ülkede kurulacak operasyon merkezleriyle 18 ay içerisinde 200’den fazla stüdyoyu kuluçka merkezlerine dahil ederek yatırım sayısını 40’a çıkartmayı planladığını da paylaşalım.

İlk günden itibaren çıktıkları bu yolda amaçlarının öncelikle Türkiye’de ardından ise küresel çapta oyun sektörüne ellerinden gelen desteği vermek olduğunu paylaşan WePlay Ventures Yönetici Ortağı Burak Yılmaz, 2023 yılında planlarını daha da büyüterek yatırım alanını Avrupa, Türkiye ve Orta Asya olarak genişleterek bölgenin en büyük yatırım ve hızlandırma platformunu kurmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.