Erken aşama oyun girişimlerine yatırım yapacak olan WePlay Ventures duyuruldu

Türkiye’den çıkarak global başarı hikayeleri yaratabilecek erken aşama oyun girişimlerine yatırım yapmayı hedefleyen WePlay Ventures kuruldu.
Erken aşama oyun girişimlerine yatırım yapacak olan WePlay Ventures duyuruldu

Ülkemizdeki oyun sektörü her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor. Özellikle mobil oyunlara odaklanan girişimler hem ülkemizden hem de yurt dışından önemli yatırım haberleri ile karşımıza çıkıyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Türkiye’den çıkarak global başarı hikayeleri yaratabilecek erken aşama oyun girişimlerine yatırım yapmayı hedefleyen WePlay Ventures kuruldu.

Sadece mobil oyun girişimlerine odaklanmayacak olan WePlay Ventures mobil oyunlar, bilgisayar oyunları ve konsol oyunları alanlarında global pazarlarda büyüme potansiyeli olan 30’dan fazla oyun girişimine 3 yıl içinde yatırım yapmayı planladığını açıkladı

Yatırım yapılan girişimlere sermayenin yanında bilgi, tecrübe ve bağlantıları da sunacak olan WePlay Ventures, oyun sektörü özelindeki tecrübesi ve geniş bağlantıları ile Türkiye’den çıkan oyun girişimlerinin globaldeki başarı şansını artırmayı hedefliyor.

Türkiye’deki oyun girişimlerinin önemli bir potansiyele sahip olduğunu ancak global çaplı başarılar yaratabilmeleri için hem finansal hem de stratejik desteğe ihtiyacı olduklarını belirten WePlay ekibi, yatırım stratejisini bu duruma uygun şekilde planladığın da açıkladı.

Paylaşılan bilgilere göre WePlay Ventures, sadece oyun geliştirici ekiplere erken aşamada yatırım yapacak. WePlay ekibindeki fon yönetimi ve yatırım konusunda tecrübeli isimlere ek olarak League of Legends, Teamfight ve Valorant gibi milyonlarca kullanıcısı olan Riot Games’in eski Türkiye Genel Müdürü Bora Koçyiğit'in bulunduğunu da ekleyelim. 

Özellikle son yıllarda gerçekleşen oyun sektöründeki gelişmelere dikkat çeken WePlay Ventures yönetici ortağı Bora Koçyiğit, Türkiye oyun sektörünün geçtiğimiz her yıl hızla artan bir ivme ile geliştiğini de dile getirdi. Ülkemizde, potansiyeli olan oyun geliştirici ekiplerin doğru finansal ve stratejik destekler ile çok başarılı olabileceğine emin olduklarını paylaşan Koçyiğit, WePlay Ventures ile kısa sürede birçok farklı başarı hikayesi yaratabileceklerine inandıklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.