Yerli oyun stüdyosu One Percent, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

One Percent'in 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırımı WePlay Ventures ve Startgate'ten geldi.
Yerli oyun stüdyosu One Percent, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Çok oyunculu aksiyon oyunları geliştiren yerli bir oyun stüdyosu olarak karşımıza çıkan One Percent, tohum öncesi yatırım turunu tamamladığını duyurdu. One Percent tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

One Percent'in 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırımı WePlay Ventures ve Startgate'ten geldi. Alınan yatırım, One Percent isimli oyunun geliştirilme sürecinin tamamlanması ve test süreçlerinin gerçekleştirilmesi için kullanılacak.

2022 yılında Burak Bozkurt, Emir Alp, Batu Erbilgin, Emre Tandar, Can Yıldızlı ve Alper Rende tarafından kurulan oyun stüdyosu One Percent, çok oyunculu aksiyon oyunları geliştirmeyi hedefliyor. Şirket ile aynı isme sahip olan One Percent isimli bir oyun üzerinde çalışan girişim, oyunun geliştirme sürecini aldığı yatırım ile beraber hızlandıracak.

Popüler oyun motoru Unreal Engine 5 ile oyunu geliştiren One Percent, yüksek görsel kaliteye sahip rekabetçi bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. PC, konsol ve mobil platformlarda yayınlanacak oyunun 2024 yılının başında oyuncular ile buluşacağını da ekleyelim.

UFE (Unreal Fortnite Engine) teknolojisini kullanarak küçük çaplı oyunlar da geliştiren One Percent, kısa süre içinde Fortnite’ın önde gelen oyun geliştiricilerinden biri olmayı da hedefliyor.

One Percent’te tasarım ve teknolojiyi en iyi seviyede sunmayı amaçladıklarını aktaran One Percent ekibinden Burak Bozkurt, WePlay ve StartGate’in yatırımları dışında şirkete sundukları stratejik faydaların yol haritalarını hızlandırdığını ve OnePercent’i oyuncularla buluşturmaya şimdiden bir adım daha yakınlaştırdığını dile getirdi.

WePlay olarak potansiyeline ve ekibine inandığımız stüdyolara yatırımlar yapmaya devam ettiklerini belirten WePlay Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Bora Koçyiğit ise bundan sonraki süreçte One Percent ekibinin başarıya giden yolda yanında yer alıp, bir takım arkadaşı gibi desteklemeye ve yardım edebilecekleri her konuda ellerinden gelenin fazlasını yapmak için çalışacaklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.