Starlink, 2024 yılında akıllı telefonlar için hücresel veri hizmeti sunmaya başlayacak

"Starlink Direct to Cell" ismini taşıyacak olan özelliğin 2024 yılında kullanıma sunulması bekleniyor. Starlink Direct to Cell özelliği ilk etapta sadece SMS gönderme özelliğine sahip olacak.
Starlink, 2024 yılında akıllı telefonlar için hücresel veri hizmeti sunmaya başlayacak

SpaceX'in uydular ile birlikte yüksek hızlı internet sağlama projesi olarak karşımıza çıkan Starlink'i ilk olarak 2019 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse Starlink'in sağlayacağı uygun fiyatlı internet hizmetinden yararlanmak isteyen kullanıcıların Starlink'e bağlanmaları için kullanıcı terminali ismi verilen cihazlar kullanmaları gerekiyor.

Bu durum Starlink çözümünün sadece sabit noktalardan kullanılmasına neden oluyordu. 2021 yılının son aylarında ise Starlink'in mobil kullanım desteği sunmaya başlayacağını da sizlere aktarmıştık. Starlink, bugün ise yeni bir proje ile karşımıza çıktı.

Starlink'in web sitesinde yer alan yeni bilgilere göre şirket, akıllı telefonlar için uydu üzerinden internet sunmaya hazırlanıyor. "Starlink Direct to Cell" ismini taşıyacak olan özelliğin 2024 yılında kullanıma sunulması bekleniyor. Starlink Direct to Cell özelliği ilk etapta sadece SMS gönderme özelliğine sahip olacak.

Hücresel veri ve sesli arama gibi özellikler ise 2025 yılında Starlink Direct to Cell servisine eklenecek. Starlink Direct to Cell servisinin hangi standartlarda veya internet hızlarında hizmet sunacağı konusunda şu an için herhangi bir bilgi bulunmuyor. Şirket tarafından aktarılan bilgilere göre sunulacak olan veri hizmeti web sitelerinde gezinmek için yeterli olacak.

Starlink, bu hamlesi ile birlikte GSM operatörlerine rakip olmaya hazırlanıyor. Şirket, akıllı telefonlar için uygun fiyatlı bir servis sunması durumunda pazarda önemli bir başarı elde edebilir. Starlink'in en büyük avantajı ise sahip olduğu uydular ile birlikte bu hizmeti dünyanın her yerinde verebilmesi.

Son zamanlarda büyük markaların uydu üzerinden iletişim odağındaki çalışmalarını hızlandırdıklarını da paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse Apple da geçtiğimiz aylarda Uydu üzerinden SOS mesajı gönderme özelliğini kullanıma sunmuştu. Starlink'in Starlink Direct to Cell servisim ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.