Elon Musk'ın yüksek hızlı uydu projesi Starlink'in detayları

Elon Musk en geç 2027 yılında tüm dünyayı yüksek hızlı Starlink internet uyduları ile çevrelemeyi hedefliyor.
Elon Musk'ın yüksek hızlı uydu projesi Starlink'in detayları

SpaceX, ilk Starlink internet uydularını yörüngeye göndermeye hazırlanıyor. Elon Musk en geç 2027 yılında tüm dünyayı yüksek hızlı Starlink internet uyduları ile çevrelemeyi hedefliyor. Fakat paylaşılan bilgilere göre bu plan 2027 yılından daha önce gerçekleşebilir.  

Starlink projesinin temel amacı 12 bin uydu ile dünyanın etrafını sararak tüm dünyaya uygun fiyatlı ve yüksek hızlı bir internet sağlamak. Dünyanın büyük bir çoğunluğu internet erişimine sahip olsa da, hala internet erişiminin kısıtlı ve çok pahalı olduğu bölgeler mevcut. 

Tam da bu sorunu çözmek için hayata geçirilmeye çalışılan Starlink projesi ile sadece bir anten yardımı ile internet erişimi sağlanabilecek. SpaceX bu hafta 60 tane Starlink internet uydusunu yörüngeye göndermeye hazırlanıyordu. Fakat uyduların gönderilmesi iki kere ertelendi.

Konuyla ilgili bir açıklama paylaşan SpaceX, yazılım güncellemeleri nedeniyle uyduların gönderilmesinin ertelendiğini yaklaşık bir hafta sonra Starlink internet uydularını yörüngeye gönderileceğini açıkladı. Starlink planı ile ilgili açıklamalarda bulunan Elon Musk, SpaceX'e para kazandıracak tamamen işlevsel bir internet hizmeti kurmak için 12 bin uydu gerektiğinin de altını çizdi.

Şu an için dünya yörüngesinde 2 bini aşkın aktif olarak çalışan uydu olduğunu da ekleyelim. Her seferde 60 adet uydu göndermeyi hedefleyen SpaceX, bu uyduları Falcon 9 roketi ile gönderecek. Musk'ın paylaştığı bilgilere göre SpaceX'in 2 yıl boyunca her ay yörüngeye uydu göndermeyi planladığını da ekleyelim.

Eğer plan gerçekleşirse dünya yörüngesindeki uyguların çok büyük bir çoğunluğu SpaceX'e ait olacak. İlk 400 uydunun gönderilmesinden sonra internet servisinin aktif olarak kullanıma sunulması bekleniyor. Paylaşılan bilgilere göre eğer gecikmeler yaşanmazsa Starlink projesi ilk müşterilerini 12 ay sonra kabul etmeye başlayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.