Modanisa'nın aldığı yatırıma dair tüm detaylar

Modanisa'nın aldığı yatırım sonrasında, Rekabet Kurumu belgelerinde karşımıza çıkan detaylar.
Modanisa'nın aldığı yatırıma dair tüm detaylar

Muhafazakar giyim ürünleri odağındaki e-ticaret sitesi Modanisa.com'un, Goldman Sachs ve Wamda Capital'dan yatırım aldığı haberini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Yapılan anlaşmanın detayları Rekabet Kurumu'nda da yer aldı. Modanisa.com'un aldığı yatırımla birlikte kimlerin hisse sattığı, ortaklık yapısı ve yönetim hakkı açığa kavuşmuş oldu.

Goldman Sachs, Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası EBRD ve Wamda Capital Modanisa.com'da hisseleri bulunan Seda Çetin, VHIC Consulting, Kerim Türe, Yener Özgür Özaydın, Fatma Lale Tüzün Yalçın, Sami Güzel ve Hasan Aslanoba’dan hisselerin bir kısmını satın aldı. Satın alınan hisselerinin tamamının ise toplam hisselerin yüzde 33,2'sine denk geldiğini belirtelim.

Yapılan yatırım öncesinde Modanisa'nın yönetim kurulunda karşımıza çıkan Kerim Türe, Yener Özgür Özaydın, Fatma Lale Tüzün Yalçın, Sami Güzel, Seda Çetin ve Gökhan Kavasoğlu ile VHIC Consulting, yatırım sonrasında da aynı şekilde yönetim kurulunda söz sahibi olmaya devam edecek. Ancak VHIC Consulting'in belirli sayıda üye atama hakkı bulunduğunu ve şirketin yıllık iş planı ve bütçesi üzerindeki onay ve değişikliklere ilişkin kararlar gibi önemli kararları veto etme hakkı bulunduğunu da belirtelim. Sonuç olarak, Modanisa’nın kurucu hissedarlar ve VHIC Consulting’in ortak kontrolünde olduğunu hatırlatmış olalım.

Yatırım öncesinde ve sonrasında hissedarların dağılımına baktığımızda hisse oranları yer almasa da Kerim Türe, Yener Özgür Özaydın, Fatma Lale Tüzün Yalçın, Sami Güzel ve Gökhan Kavasoğlu'nun Modanisa'nın en büyük hissedarlar. Hisselerin geri kalanı Hasan Aslanoba, WAMDA MENA, WAMDA SEED ve Goldman Sachs mülkiyetinde bulunacak.

İlk olarak yönetim kurulu yapısında değişiklikler yapılacak ve yönetim kurulunun kararına tabi iş planı, üst düzey finans yöneticisi atanması ve/veya azli gibi konular üzerinde konsorsiyuma veto hakkı tanınacak. Çoğunluk hakları ve yönetim kurucu ortaklarda kalmaya devam ediyor. Başvuru konusu devralma işlemi Goldman Sachs tarafından iki aşamada gerçekleştirilecek. Goldman Sachs, Modanisa’nın yeni çıkarılan hisselerinin tamamı ile kurucuların devrettikleri hisseleri ilk aşamada, VHIC Consulting hisselerini ise ikinci aşamada devralacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.