Walmart'ın e-ticaret satışları yüzde 37 büyüdü

Şirket, ABD'deki e-ticaret satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 arttığını bildirdi. Walmart CFO'su Brett Biggs, şirketin gelirinin yüzde 1 artarak 123,9 milyar dolara yükseldiğini belirtti.
Walmart'ın e-ticaret satışları yüzde 37 büyüdü

Perakende devi Walmart'ın e-ticaret satışları çift haneli oranlarda büyümeye devam ediyor. Şirket, ABD'deki e-ticaret satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37 arttığını bildirdi. Walmart CFO'su Brett Biggs, şirketin gelirinin yüzde 1 artarak 123,9 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

Walmart'ın e-ticaret stratejisi birkaç önemli ayağa dayanıyor. Birincisi, kurduğu ortaklıklarla alışveriş odağında çok kanallı olarak hizmet veriyor. İkinci olarak Betsey Johnson ve Levi’s in Kids gibi markalarla kendi ürün portföyünü çeşitlendiriyor ve bu da kullanıcıların seçeneğini artırıyor. Tüm bunlar sağlam bir lojistik ağıyla birleşince de e-ticaret satışlarının büyümesi kaçınılmaz duruyor. Örneğin; Walmart, 2017 yılında aynı günde teslimatı daha kolay bir şekilde gerçekleştirebillmek için New York merkezli lojistik girişimi Parcel'i satın almıştı. Şirket aynı şekilde 2016'da da Jet.com'u satın almıştı.

Walmart, market ürünleri satışını 3 bin 100 mağaza üzerinden gerçekleştirirken, ürünlerin satın alınabildiği mağaza sayısı ise 1600 olarak karşımıza çıkıyor. Market ürünleri alışverişi, genellikle haftalık alışverişler olarak karşımıza çıkıyor. Cowen ve Company'nin nisan ayında hazırladığı bir rapora göre Walmart müşterilerinin yaklaşık yüzde 11 ila yüzde 13'ü market alışverişi yapıyor. Bunun yanında Walmart, online alışverişte özellikle ev, bebek, moda ve evcil hayvan kategorilerinde kendini gösteriyor.

Şirket, geçtiğimiz yıl, web sitesinde ev ve mobilya bölümlerini yeniden tasarladı. Bir yıl sonra da web sitesinde ev kategorisine yaptığı ziyaretlerde yüzde 35 artış olduğunu gördü. Hem evcil hayvan hem de çocuk modasında Walmart, bünyesine geçtiğimiz yıl 100'den fazla yeni marka eklendiğini söyledi. Bu da satışların artmasına ve Walmart'ın e-ticaret gelirini artırmasına yardımcı oluyor.

Tüm bu artışa rağmen Amazon ve Walmart arasındaki mücadelenin devam ettiğini de belirtelim. Walmart ertesi gün teslimat özelliğini duyurduğunda, Amazon da bir tweet atarak aynı gün teslimatı iyileştirmeye devam ettiklerini söylemişti. Amazon'un da bu konuda sözünde durduğunu ve ABD'nin neredeyse yüzde 72'sine aynı gün teslimat yapabildiğini belirtelim.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.