SPONSORLU

Yatırım süreçlerinin 100 puanlık sorusu: “Şirket değerlemen nedir?”

“X hizmetini sağlayan girişimi Z milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı” başlık haberleri sık sık görüyoruz. Peki, şirketlerin ve girişimlerin kârı ve değerlemesi nasıl hesaplanıyor?
Yatırım süreçlerinin 100 puanlık sorusu: “Şirket değerlemen nedir?”

Muhasebe ve finans alanında, şirketlerin faiz ve vergiler öncesi kârını belirlemek için kullanılan önemli bir terim var: EBIT. Bir de, yıpranma payını ve amortisman giderlerinin hariç tutulduğu EbitDA değeri söz konusu. Hem şirket hem de potansiyel yatırımcılar için büyük öneme sahip bu terimler, şirketlerin yatırım süreçlerinde en önemli değerler.

“Terimler Sözlüğü” videolarıyla girişimcilik dünyasında sık kullanılan terimlere açıklık getiren Yeni Nesil Kafası ikilisi Ömer Erkmen ve Sonat Kaymaz, Ebit ve EbitDA kavramlarına dair bilinmeyenleri ve merak edilenleri masaya yatırmak üzere 23 Mayıs akşamı SHERPA Blog’un canlı webinarına konuk oluyor. Girişimcilerin “Ömer Abi”si, yatırımcı ve mentor Ömer Erkmen ve Scorp’un kurucularından girişimci ve mentor Sonat Kaymaz, SHERPA Blog’un canlı olarak gerçekleştireceği Ebit ne? EbitDA (FAVÖK) ne? webinarıyla Ebit ve EbitDA kavramlarını hem yatırımcı hem de girişimci gözünden ele alacak.

Webrazzi okurlarına %50 indirim!

Bu webinara, Webrazzi okurlarına özel %50 indirimle kaydolmak için yukarıdaki indirim kodunu kullanabilirsiniz.

SHERPA Blog’dan yeni video eğitim programları

Canlı webinarlar ve webinar kayıtlarıyle okurlarını alanında uzman isimlerle buluşturan SHERPA Blog, detaylı ve kapsamlı video eğitim programlarıyla eğitim içeriklerini genişletiyor.

Bölümlere ayrılmış içerikler, adım adım ve uygulamalı olarak sunulan derslerle, geniş ve çeşitli konu başlıklarını ele alan video eğitim programlarından bazıları şöyle:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.