Yapay zeka tabanlı muhasebe girişimi Stampli, 61 milyon dolar yatırım aldı

Eyal Feldman ve Ofer Feldman tarafından kurulan Stampli, yapay zeka teknolojisini kullanarak muhasebe ekiplerinin daha verimli çalışmasını sağlıyor.
Yapay zeka tabanlı muhasebe girişimi Stampli, 61 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli Stampli, 61 milyon dolar yatırım aldı. D serisi yatırım turu, Blackstone liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Insight Partners, SignalFire, Bloomberg Beta ve NextWorld Capital katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı, D serisi ile birlikte 148 milyon dolara ulaştı.

Eyal Feldman ve Ofer Feldman tarafından kurulan Stampli, yapay zekayı kullanarak muhasebe ekiplerinin daha verimli çalışmasını sağlamayı amaçlayan bir teknoloji şirketi. Stampli, özellikle muhasebenin hesap ödeme iş akışını kolaylaştırmaya odaklanan bir yazılım platformu sunuyor.

Stampli'nin platformu, tedarikçi faturalarını işleme koyma sürecini hızlandırmak ve basitleştirmek için kullanılıyor. Şirket, yazılımı, tedarikçi faturalarının içeriğini otomatik olarak çıkarmak için yapay zeka tabanlı Billy adlı bir bot geliştirdi. Bu bot, topladığı verileri işletmelerin kurumsal kaynak planlama (ERP) uygulamalarına otomatik olarak girebiliyor. Ayrıca, platform fatura verilerini hatalara karşı kontrol edebilir ve tedarikçi faturasını satın alma siparişi ve mal kabul kaydı ile karşılaştırabiliyor.

Stampli'nin diğer rakiplerinden ayıran önemli bir özelliği var. Şirket, platformlarının organizasyonların ERP uygulamalarında büyük değişiklikler yapmadan entegre edilebiliyor. Ayrıca, popüler ERP ürünleriyle 70'ten fazla hazır entegrasyon sunarak yazılımın hızlı bir şekilde kurulabilmesini sağlıyor.

Stampli'nin platformu, tedarikçi belgelerini toplamak ve saklamak, tedarikçilerin faturaları için bir web portalı oluşturmak ve kurumsal kredi kartları vermek gibi muhasebe ve finansal görevleri kolaylaştırmak için ek araçlar sunuyor. Bu nedenle, Stampli, muhasebe departmanlarının daha verimli çalışmasına yardımcı olan bir muhasebe otomasyon platformu sağlıyor. Şirket, geçen Ağustos ayında 5 milyar doların üzerinde fatura işlediğini açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.