Laboratuvarları otomatikleştiren Automata, 40 milyon dolar yatırım aldı

Automata, laboratuvarları otomatikleştirmek için yazılım ve donanım kombinasyonları üzerine çalışan bir şirket olarak ön plana çıkıyor.
Laboratuvarları otomatikleştiren Automata, 40 milyon dolar yatırım aldı

Laboratuvarları otomatikleştirmeye yönelik yazılım ve donanımlar geliştiren İngiltere merkezli Automata, 40 milyon dolar yatırım aldı. Dimension'ın liderlik ettiği yatırım turuna Octopus Ventures, Hummingbird, Isomer Capital, Possible Ventures, Aldea Ventures ve A.P. Moller Holding katıldı.

Automata, 2015 yılında Mostafa ElSayed ve Suryansh Chandra tarafından faaliyete geçti. Laboratuvarları otomatikleştirmek için yazılım ve donanım kombinasyonları üzerine çalışan şirket, kurulduğu ilk yıllarda tekrarlayan manuel görevleri otomatikleştirme üzerine odaklanmıştı.

Automata'nın başlangıçta geliştirdiği cihazlarından biri Eva adlı bir robotik koldu. Eva, tekrarlayan manuel görevleri otomatikleştirmek için kullanılan bir masaüstü robotik kolu olarak ön plana çıkıyordu. Ancak, şirket daha sonra iş stratejisini değiştirdi. Daha büyük otomasyon potansiyeli olan laboratuvar tabanlı deneyler ve testler odaklı çözümlere yöneldi. Bu nedenle Automata, Eva cihazını kullanmayı bırakarak, laboratuvar otomasyonunu geliştirmeye yöneldi.

Automata'nın platformu şimdi LINQ adlı bulut tabanlı bir yazılım ve LINQ bank adlı bir robotik bileşeni barındırıyor. LINQ yazılımı, kullanıcıların farklı laboratuvar enstrümanlarını entegre etmelerine, deney iş akışlarını tasarlamalarına, zamanlamalarını yapmalarına ve çalıştırmalarına olanak tanıyor. LINQ bank, fiziksel olarak laboratuvar ekipmanlarını taşıyor. Laboratuvar ortamına uygun bir şekilde yapılandırıyor.

Automata'nın temel amacı, laboratuvarlardaki manuel görevleri azaltmak, hata oranlarını düşürmek ve üretkenliği artırmak; böylece genetik ve hücre biyolojisi gibi alanlarda ilaç geliştirme ve test sürelerini iyileştirmek. Bu nedenle, sağlık sektörü ve ilaç endüstrisi gibi laboratuvar yoğun işletmeler için çözümler sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.