ChatGPT artık gerçek zamanlı olarak internette arama yapabilecek

Şimdiye kadar yalnızca Plus ve Enterprise abonelerine açık olan "Browse with Bing" isimli özellik, yakında tüm kullanıcıların erişimine açık olacak. 
ChatGPT artık gerçek zamanlı olarak internette arama yapabilecek

OpenAI, bugün paylaştığı bir duyuru ile ChatGPT'nin artık gerçek zamanlı olarak internette arama yapabileceğini açıkladı. Bundan böyle ChatGPT, 2021'in Eylül ayına kadar olan verilerle sınırlı olmayacak. Şimdiye kadar yalnızca Plus ve Enterprise abonelerine açık olan "Browse with Bing" isimli özellik, yakında tüm kullanıcıların erişimine açık olacak. 

Bu arada Microsoft'un Windows'ta ve Edge tarayıcısında yer alan Bing Chat'in ve 3. taraf tarayıcı eklentilerinin bu işlevi yerine getirebildiğini hatırlatalım. Aynı şekilde Google'ın ChatGPT benzeri Bard ürünü de Chrome'da ve diğer tarayıcılarda çalışabiliyor. ChatGPT’nin Browse with Bing özelliği diğer ürünlerde olduğu gibi arama sürecinde bağlantılara atıfta bulunuyor. 

Özelliği aktif hale getirmek için menüdeki 3 nokta işaretine basarak sırasıyla Ayarlar, Yeni Özellikler ve Browse with Bing'i seçmeniz gerekiyor. Ardından yeni bir sohbet başlattığınızda, GPT-4 ve Browse with Bing'i tercih etmelisiniz. Böylece aramalarınız güncel web sitelerindeki bilgileri de içerecektir. 

Halihazırda halüsinasyon ihtimalleriyle gündeme gelen yapay zeka destekli chatbotların arama sonuçlarında bilgi kaynaklarını belirtmesi mühim. Bu sayede kullanıcılar da chatbot tarafından paylaşılan bilgilerin doğruluğunu kontrol etme şansına sahip oluyor. 

Bunlara ek olarak; dün gerçekleşen Meta Connect etkinliğinde Meta'nın duyurduğuna göre şirket, bundan sonra Meta AI Assistant'ta Bing kullanarak gerçek zamanlı web sonuçlarını kullanıcıların ilgisine sunacak. Kullanıcılar, Bing destekli Meta AI Assistant'a WhatsApp, Instagram ve Messenger üzerinden erişebilecek. 

Aslına bakarsanız, OpenAI internette arama özelliğini Haziran ayının sonlarına doğru ChatGPT iOS uygulamasında yayına alıp sonrasında hızlıca kaldırmıştı. Kullanıcılar chatbota doğrudan bir URL göndererek onu kendilerine ücretli özelliğe erişim vermesi için ikna edebileceklerini keşfetmişlerdi. Bunun yanı sıra OpenAI, Ağustos ayından bu yana web sitesi sahiplerine GPTBot'u engelleme imkanı sunuyor. Web site sahipleri, Robots.txt dosyasına gerekli ayrıntıları ekleyerek veya IP adresini engelleyerek GPTBot arama robotunu engelleyebiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.