iOS 17 ve iPadOS 17, 18 Eylül'de tüm kullanıcılar için sunulacak

Wonderlust etkinliği ile birlikte iPhone 15 ailesini tanıtan Apple, yazılımlarının yeni versiyonlarının ne zaman kullanıma sunulacağını da duyurdu.
iOS 17 ve iPadOS 17, 18 Eylül'de tüm kullanıcılar için sunulacak

Apple'ın geçtiğimiz Haziran ayında düzenlediği WWDC 2023 etkinliği çerçevesinde yazılımlarının yeni versiyonlarını tanıttığını sizlere aktarmıştık. Tanıtılan yazılımlar arasında ise iOS, macOS, watchOS, tvOS ve iPadOS yer alıyor. Dün ise Wonderlust etkinliği ile birlikte iPhone 15 ailesini tanıtan Apple, yazılımlarının yeni versiyonlarının ne zaman kullanıma sunulacağını da duyurdu.

Merakla beklenen iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemleri 18 Eylül tarihinde tüm kullanıcılar için sunulacak. Hatırlatmak gerekirse WWDC 2023'ün ardından beta olarak kullanıma sunulan iOS 17'nin son beta sürümü ise bugün kullanıcılara sunuldu.

iOS 17'nin öne çıkan özelliklerini geçtiğimiz Haziran ayında sizlerle paylaşmıştık. iOS 17 işletim sistemi, kişiselleştirilmiş kişi posterleri, numara ve kişi bilgileri paylaşımını kolaylaştıran NameDrop özelliği, StandBy modu, Journal uygulaması ve interaktif widgetlar gibi pek çok yeni özellik sunuyor.

iPadOS 17'nin öne çıkan özellikleri arasında ise tıpkı iOS tarafında da olduğu gibi interaktif widgetlar ve sağlık uygulaması yer alıyor. Etkinlikte Mac modellerinin işletim sistemi macOS'in yeni versiyonu olan macOS Sonoma'nın da çıkış tarihi belli oldu. Apple tarafından açıklanan bilgilere göre macOS Sonoma, 26 Eylül tarihinde tüm kullanıcılar için sunulacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.