macOS Sonoma, WWDC 2023'te tanıtıldı

macOS Sonoma’da video konferanslar da çok daha keyifli hale geliyor. Safari’de yapılan önemli güncellemeler internet deneyimini bir üst düzeye taşıyor.
macOS Sonoma, WWDC 2023'te tanıtıldı

Apple'ın iOS 17 ve watchOS 10 gibi önemli yazılım güncellemelerini duyurduğu WWDC 2023 devam ediyor. Apple, macOS Sonoma’yı WWDC 2023'te tanıttı. macOS Sonoma, üretkenliği ve yaratıcılığı artıran yepyeni özelliklerle geldi.

Kullanıcılar doğrudan masaüstüne araç takımları ekleyebiliyor, tek tıklamayla bu araç takımlarıyla etkileşime geçebiliyor. iPhone araç takımlarından oluşan geniş ekosisteme Mac’lerden erişilebildiğini de ekleyelim. 

Safari’ye gelen profiller birden fazla konu veya proje arasında ayrı ayrı gezinme olanağı sunarken web uygulamaları da kullanıcıların favori sitelerine daha hızlı erişmelerini sağlıyor. Oyun Modu da macOS Sonoma ile gelen özellikler arasında bulunuyor. macOS Sonoma ile araç takımları duvar kağıtlarıyla entegre bir şekilde çalışabilecek.

macOS Sonoma, kullanıcıların diledikleri video konferans uygulamasında daha etkili sunumlar yapıp çalışmalarını paylaşmalarına olanak tanıyan gelişmiş video konferans özellikleriyle geliyor. Gelişmiş Ekran Paylaşımı seçicisi, görüntülü aramalar sırasında uygulama paylaşma sürecini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar bir uygulamanın sol üst köşesindeki yeşil düğmeye tıklayarak uygulamayı arama katılımcılarıyla paylaşabiliyor.

Safari’de yapılan önemli güncellemeler neler?

Safari'ye eklenen profiller özelliği hem konular arasında ayrı ayrı gezinme imkanı sunarak hem de çerezleri, geçmişi, uzantıları, Sekme Grupları’nı ve Favoriler’i ayrı tutarak kullanıcıların düzenlerini korumalarına yardımcı oluyor. Kullanıcılar aynı web sitesinde hem iş hem de kişisel hesaplarıyla oturum açabiliyor ve bu hesaplar arasında geçiş yapabiliyor.

Oyun deneyimi

MacOS ile ilgili bir diğer sürpriz ise oyun tarafında oldu. Oyun dünyasının sevilen oyunlarından olan DEATH STRANDING DIRECTOR’S CUT MacOS'e geliyor. Oyun Modu, CPU ve GPU’da oyunlara en yüksek önceliği vererek daha akıcı ve tutarlı kare hızlarıyla optimize edilmiş bir oyun deneyimi sağlamayı hedefliyor. Akıcı kare hızları sağlamasının yanı sıra AirPods ve üçüncü taraf oyun kumandaları kullanıldığında yaşanan gecikmeyi büyük ölçüde azaltan yepyeni Oyun Modu, optimize edilmiş bir oyun deneyimi sunuyor.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere aktardığımız WWDC 2023'e dair tüm haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

İş Bankası Katkılarıyla WWDC 2023
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.