WWDC 2023'te watchOS 10 tanıtıldı

Yeni Akıllı Gruplama özelliği, tüm saat kadranlarında Digital Crown’u döndürerek görülebilen güncel bilgilerle dolu araç takımlarını içeriyor.
WWDC 2023'te watchOS 10 tanıtıldı

Apple bugün WWDC 2023'te watchOS 10’un ön tanıtımını yaptı. watchOS 10, yeniden tasarlanan uygulamalar sayesinde Apple Watch kullanıcılarının bilgiye hızla erişmesini kolaylaştırıyor. Üstelik yeni Akıllı Gruplama özelliğiyle kullanıcıların ilgili araç takımlarını ihtiyaç halinde görebilmesini sağlıyor.

Yeni Akıllı Gruplama özelliği, tüm saat kadranlarında Digital Crown’u döndürerek görülebilen güncel bilgilerle dolu araç takımlarını içeriyor. Ekranda gösterilen kullanıcıya göre belirleniyor. Örnek vermek gerekirse, Akıllı Gruplama ile sabahları Hava Durumu uygulamasından günlük tahminler görülebiliyor. Aynı şekilde seyahat ederken Cüzdan uygulamasındaki biniş kartlarını görebilmek de mümkün. 

Özellik kapsamında Takvimler ve Anımsatıcılar yaklaşan toplantıları veya işleri göstermek için üstte toplanıyor. Bununla birlikte o an çalışan Podcast’ler ve benzer uygulamalar da kolay erişim için üste taşınıyor. Böylece Akıllı Gruplama, kullanıcıların önem verdikleri bilgilere hızla erişmesini sağlıyor.

Buna ek olarak geliştiriciler de uygulamalarını güncellemek için yeni tasarım dilinden faydalanabilir.  Örneğin, NBA uygulaması tuttuğunuz takımı kendi renkleriyle ve yeni maç ayrıntılarıyla daha kapsamlı bir şekilde takip etme olanağı sunuyor. 

Herhangi bir uygulamadayken yan düğmeye basarak Denetim Merkezi’ne kolayca ulaşabiliyorsunuz. Digital Crown’a iki kez basıldığında da son kullanılan uygulamaya geri dönülüyor.

Ayrıca bu özelliklere yeni saat kadranları eşlik ediyor. Bisikletçiler yeni ölçümlere ve Antrenman Görünümlerine kavuşurken, kullanıcılar, güç ölçerlere, hız ve kadans sensörlerine Bluetooth ile bağlanabiliyor.

watchOS 10, Palet ve Snoopy olmak üzere iki yeni saat kadranıyla karşımıza çıkıyor. Palet saat kadranı, saati çeşitli renklerdeki üç farklı katman ile gösteriyor. Saat değiştikçe ekrandaki renkler de değişiyor. 

Yeni Pusula Ara Noktaları ve Harita özellikleri de öne çıkan özellikler arasında yer almakta. Son olarak Farkındalık uygulaması zihin sağlığını destekleyici yeni araçlar sunuyor.  

Yeni Tasarım Dili ve Kullanım Şekli

Apple’ın İnsan Arayüzü Tasarımından Sorumlu Başkan Yardımcısı Alan Dye etkinlikte şöyle konuştu: 

"watchOS 10, yeniden tasarlanan uygulamalarıyla bir bakışta daha fazla bilgi sunuyor. İçeriklerde gezinmek ve bu içeriklere hızlıca erişmek için de yepyeni yollar sağlıyor. watchOS 10’da kullanıcıların benzersiz bir Apple Watch deneyimi yaşaması için arayüzü baştan tasarladık. Bu güncelleme kullanıcılara kendileri için önemli bilgileri bir bakışta görme imkanı, daha sade bir kullanım ve Apple Watch ekranından tamamen yararlanan yeni bir görsel dil sunuyor. Ayrıca ilgili bilgilere proaktif olarak doğrudan saat kadranı üzerinden erişim sağlayan Akıllı Gruplama özelliği de kullanıcılarla buluşuyor.”

Bugünden itibaren geliştirici beta sürümüyle sunulan watchOS 10, bu sonbaharda ücretsiz yazılım güncellemesi olarak kullanıcılarla buluşacak.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla aktardığımız WWDC etkinliğinin tüm haberlerine WWDC 2023 etiketinden erişebilirsiniz. 

İş Bankası Katkılarıyla WWDC 2023
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.