YouTube'un üst düzey çalışanları, Shorts'un platformun sonunu getireceğini düşünüyor

YouTube çalışanları, TikTok rakibi Shorts'un, platformdaki uzun biçimli video içeriklerinin sonunu getireceğini düşünüyor.
YouTube'un üst düzey çalışanları, Shorts'un platformun sonunu getireceğini düşünüyor

Financial Times'ın haberine göre üst düzey YouTube çalışanları, TikTok rakibi Shorts'un, platformdaki uzun biçimli video içeriklerinin sonunu getireceğini düşünüyor. Hatırlarsanız YouTube Shorts içeriklerini izleyenlerin sayısı son dönemde bir hayli artmıştı. Temmuz ayının sonunda paylaşılan bilgilere göre aylık 2 milyar kullanıcı YouTube Shorts içeriklerini izliyordu. 

Bunun yanı sıra YouTube'un reklam geliri, son zamanlarda iyileşmiş olsa da son üç çeyrektir yıldan yıla düşüş gösteriyordu ve YouTube da hala Shorts'tan nasıl daha fazla reklam geliri elde edeceğini bulmaya çalışıyor. Financial Times, YouTube çalışanlarının şirket içi rakamlar konusunda endişeli olduğunu belirterek, uzun biçimli içeriğin video başına daha fazla reklam göstermesine izin verdiğini, ancak kısa biçimli içeriğin yavaş yavaş öne geçmesiyle içerik oluşturucuların daha az uzun video yüklediğini yazıyor. Bunun da uzun biçimli videoya olumsuz etkileri olduğunu söylemek mümkün.

YouTube'un kıdemli çalışanları istese de istemese de YouTube, popülerlik kazandıkça Shorts'u desteklemek zorunda kalıyor. YouTube da bu alana her geçen gün daha fazla yatırım yapıyor. Bu kapsamda yatay videoların Shorts formatına dönüştürüleceği belirtilmişti. Aynı zamanda yapay zeka ile oluşturulan açıklamaların, YouTube Shorts içeriklerinin keşfedilebilirliğini artırması hedeflenmişti.

Çalışanların buna ayak uydurması, hem Google'ın başka işlerinden ödün vermek hem de Shorts'un yaratıcılarına yatırım yapmak ve onları YouTube'un hizmeti için özel içerik üretmeye teşvik etmek anlamına geliyor. Şirketin bu durumu nasıl idare edeceği ve uzun biçimli videoların azalmasının platforma zarar verip vermeyeceğini ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.