X, kullanıcılarının iş, eğitim ve biyometrik verilerini toplamaya başlıyor

Değiştirilen gizlilik politikası ile birlikte kullanıcılarından daha fazla veri toplamaya başlayacak olan X, biyometrik veri de toplayacak.
X, kullanıcılarının iş, eğitim ve biyometrik verilerini toplamaya başlıyor

X'e video ve sesli arama özellikleri geldiğini geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Yeni özellikler ile platformunu zenginleştiren X, kullanıcılarından daha fazla veri toplamayı da hedefliyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre X, gizlilik politikası değiştiriyor.

Değiştirilen gizlilik politikası ile birlikte kullanıcılarından daha fazla veri toplamaya başlayacak olan X, biyometrik veri toplamak da istiyor. Gizlilik politikası içinde yer alan bilgilere göre şirket, kullanıcılarının iş ve eğitim verilerini toplayacak.

İş ve eğitim verilerinin toplanmasının ana nedeni ise kullanıcılara potansiyel iş fırsatlarının sunulabilmesi. Hatırlatmak gerekirse X platformu içinde iş ilanlarının paylaşılabileceği ile ilgili ilk bilgiler geçtiğimiz hafta karşımıza çıkmıştı. İş ve eğitim verilerinin de toplanması ile birlikte bu durumun gerçekleşebileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Sadece iş ve eğitim verilerini toplamakla kalmayacak olan X, kullanıcılarından izin alarak onların biyometrik verilerini de toplayıp saklayacak. Toplanacak olan biyometrik veriler arasında selfiler ve fotoğraflı kimlik belgeleri yer alıyor. Biyometrik verilerin toplanmasının ana nedenleri olarak ise güvenlik özellikleri ve kimlik doğrulama seçenekleri gösteriliyor.

X tarafından yapılan açıklamalara göre biyometrik veri ile kimlik doğrulama seçenekleri sadece Premium kullanıcıları için sunulacak. X'in yeni gizlilik politikası 29 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak. Kısacası X, 29 Eylül tarihinden sonra söz konusu verileri toplamaya başlayacak.

Sosyal medya platformlarının çok fazla veri topladığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Özellikle Meta, topladığı veriler ile sık sık gündeme geliyor. X de aldığı yeni karar ile birlikte kullanıcılarından daha fazla veri toplamaya başlıyor. Sosyal medya platformlarının veri toplama çılgınlığı uzun süre daha sürecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.