Cybertruck, 2 yıllık gecikmenin ardından üretime başladı

Elon Musk'ın projelerindeki gecikmeleri eleştirenlerenler olduğu kadar onun inovasyon ve teknoloji alanında yaptığı devrim niteliğindeki çalışmalara odaklanılması gerektiğini savunanlar da var. 
Cybertruck, 2 yıllık gecikmenin ardından üretime başladı

Tesla CEO'su Elon Musk'ın vaat ettiği projelerin zamanında tamamlanamaması, iş dünyasında ve teknoloji çevrelerinde büyük bir tartışma konusu haline geldi. Musk, bazı projelerini zamanında tamamlama konusunda pek başarılı olamadı. Elon Musk'ın projelerindeki gecikmeleri eleştirenlerenler olduğu kadar onun inovasyon ve teknoloji alanında yaptığı devrim niteliğindeki çalışmalara odaklanılması gerektiğini savunanlar da var. 

Tesla'nın elektrikli kamyoneti olan Cybertruck, uzun süren bekleyişin ardından Texas'taki Gigafactory'nin üretim bandından indi. Cybertruck'ın 2 yıllık gecikmenin ardından üretime başladığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Cybertruck'ı 2019 yılında tanıtmıştı. Tesla'nın ilk teslimatları Eylül ayında yapması bekleniyor. İlk araç banttan inse de Texas'taki fabrikanın tam kapasite üretime geçmesi 2024'ü bulacak. 

Elon Musk'ın geciken projeleri arasında 'tam otomatik sürüşe sahip Tesla araçları' da var. Musk, 2016 yılında Tesla araçlarının iki yıl içinde tamamen otonom sürüşe geçeceğini öngörmüştü. Ancak, Tesla'yı yakından takip edenlerin de bildiği gibi bu yıl itibarıyla otonom sürüş özelliği hala beta aşamasında. Tesla araçları sürücü dikkatine ve müdahalesine ihtiyaç duyuyor. 

Tesla'nın sistemi de en fazla Seviye 2 sistemini karşılıyor. 2022'nin Kasım ayında Mercedes-Benz, üçüncü seviye otonom sürüş sistemini ABD'de kullanıma sürerek, kendi evinde Tesla'ya meydan okuyor adeta. Mercedes’in otonom sürüş hizmetini ABD’ye götürmesinin Tesla’nın gelecekteki konumuna etki edeceği düşünülüyor.

Elon Musk'ın bir diğer yarım kalan projesi bir milyon robotaksi. 2019 yılının Nisan ayında Palo Alto’da düzenlenen Tesla Autonomy Day'de 2020 yılına kadar yolda bir milyondan fazla "robotaksi" olacağını vaat etti. Uber’e rakip olması beklenen araçlar hala üretilmedi. 

Hyperloop'la trafik sorununun önüne geçilmek istenmişti

Musk, 2013 yılında saatte 760 mil hıza ulaşabilen bir hyperloop sistemi fikrini ortaya atmıştı. Elon Musk, bu projeyi ulaşımda devrim yaratacak teorik bir tünel sistemi olarak tanımlamış ve Hyperloop'la trafik sorununun önüne geçilmek istenmişti. Musk ayrıca tünelleri, mevcut tünel açma sistemlerinin çoğundan daha hızlı ve verimli bir şekilde kazabildiğini iddia etmişti. Hyperloop ile San Francisco ve Los Angeles arasındaki seyahat süresinin 30 dakikaya inebileceği açıklanmıştı. Bir süre sonra projenin Kaliforniya'da yer alan ilk prototipi yıkılmış ve SpaceX çalışanları için otoparka çevrilmişti.

Belli başlı şehirleri Hyperloop tünelleriyle birbirine bağlama planı yatırımcıların ilgisini çekmeye başlamıştı. Aynı yılın Temmuz ayında Boring Company'nin bugün 120 milyon dolarlık hisse satışına izin verdiğini bildirmişti. Bunun, Elon Musk'ın altyapı şirketi için yapılan ilk dış yatırım olduğunu da belirtelim. Yatırımcılar arasında Dubai'de bulunan Silikon Vadisi merkezli 8VC ve Vy Capital yer almıştı. Ancak iki sene sonra The Boring Company'nin Washington, DC ve Los Angeles için olan planlarını iptal ettiği bildirildi.

Her şeyi kapsayan bir sosyal medya uygulaması olan X de geciken projelerden biri. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının "her şey uygulaması" olan X'in oluşturulmasını hızlandıracağını söylenmişti. Ancak bu uygulamanın üretim planları belirsizliğini koruyor.

Space X, CO2'yi roket yakıtına dönüştürecekti

2021'in Aralık ayında Musk, Space X'in karbondioksiti (CO2) roket yakıtına dönüştürerek atmosferden çıkarmak için bir program üzerinde çalıştığını açıkladı. Proje Mars görevi için önemli olacağını söyledi. Ancak bu projenin devamlılığına dair bir bilgi alınmadı.

Musk, SolarCity'nin Tesla tarafından satın alınmasının ardından güneş panellerinin daha hızlı bir şekilde kurulacağını açıklamıştı. Ancak Tesla'nın güneş panelli çatı üretimi hedeflerine ulaşamadığı biliniyor.

Öte yandan, gecikmelerin Tesla'nın rekabet avantajını nasıl etkileyeceği merak konusu olsa da şirket, 2023 yılının ikinci çeyreğinde beklentileri aştı. Şirketin Model 3 ve Model Y araçlardan yaklaşık 480 bin araç ürettiği ve bu araçların 466 binden fazlasını teslim ettiği açıklandı.

Bu, Tesla için önemli bir gelişme. Şirket, 2022'nin ikinci çeyreğinde 258 bin 580 araç üretmişti. 2023'ün ilk çeyreğinde ise bu sayı, yaklaşık 441 bine yükselmiş. Tesla, bu yıl içinde 1,8 milyon aracı teslim etmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.