Hyperloop'un yıkılan ilk prototipinin olduğu yer, SpaceX çalışanları için otoparka dönüştürüldü

Elon Musk'ın altyapı şirketi Boring Company'nin Hyperloop projesini birçoğumuz yakından hatırlıyoruz. Hyperloop'un Kaliforniya'daki ilk prototipi yıkıldı. Kalan alan ise SpaceX çalışanları için otoparka çevrildi.
Hyperloop'un yıkılan ilk prototipinin olduğu yer, SpaceX çalışanları için otoparka dönüştürüldü

Elon Musk'ın altyapı şirketi Boring Company'nin Hyperloop projesini birçoğumuz yakından hatırlıyoruz. En basit tabirle, şehirleri tünellerle birbirine bağlamak olarak açıklayabileceğimiz projenin ilk prototipi, Kaliforniya'da yer alıyordu. Şimdi ise Bloomberg'ün haberine göre Hyperloop'un bu prototipi yıkıldı ve ondan kalan alan, SpaceX çalışanları için otoparka çevrildi. 

Her ne kadar Musk, son dönemde Twitter'la gündemimizde olsa da Hyperloop projesi bir dönem fazlasıyla ses getirmişti. Musk, bu projeyi ulaşımda devrim yaratacak teorik bir tünel sistemi olarak tanımlamış ve Hyperloop'la trafik sorununun önüne geçilmek istenmişti. Musk ayrıca tünelleri, mevcut tünel açma sistemlerinin çoğundan daha hızlı ve verimli bir şekilde kazabildiğini iddia etmişti. Hyperloop ile San Francisco ve Los Angeles arasındaki seyahat süresinin 30 dakikaya inebileceği açıklanmıştı.

Yıkılan tünel, 2018 ve 2019 yıllarında öğrenci yarışmalarına da ev sahipliği yapmıştı. Precision Construction Services, prototip tüneli kuran müteahhitlerden biriydi. Bu yılın başlarında, şirketin sahibi Erik Wright'a tünelin yıkılacağı bilgisi verildi.

Aslında son dönemde Hyperloop'un sesi pek çıkmıyordu. Projenin saatte yüzlerce kilometreye varan hızlarda, neredeyse havasız tüplerden geçen manyetik olarak yükselen mekiklerle bir yeraltı transit sistemi önerisi, daha sonra yalnızca Tesla araçlarını barındırabilen tünellerle değiştirilmişti. Ayrıca Boring Company, son dönemde Las Vegas'ın altında tünel sistemi inşa etmek için çalışsa da Chicago, Los Angeles gibi şehirlerdeki çalışmalarından bir ses çıkmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.