Patreon, platforma doğrudan video yükleme özelliğini hayata geçirdi

Patreon, video ürününü ilk olarak yaklaşık bir yıl önce onaylamıştı. O zamandan bugüne kadar beklenen özellik sonunda aktif edildi.
Patreon, platforma doğrudan video yükleme özelliğini hayata geçirdi

Patreon, video ürününü ilk olarak yaklaşık bir yıl önce onaylamıştı. O zamandan bugüne kadar beklenen özellik sonunda aktif edildi. Bundan böyle Patreon'un Pro ve Premium aboneliklerine sahip kullanıcılar, platforma doğrudan video yükleyebilecek. 

Bu özellikten önce içerik oluşturucuların YouTube ve Vimeo gibi üçüncü taraf platformlara video yüklemesi ve ardından video oynatıcıları yerleştirmesi veya abonelerle bağlantı paylaşması gerekiyordu. Bununla birlikte, üçüncü taraf bir uygulamaya yüklemek, ödeme yapan abonelerin dışında paylaşılan videoların ortaya çıkması gibi sıkıntıları da beraberinde getiriyordu. Şimdi ise Patreon Video'nun içerik oluşturuculara içerikleri üzerinde daha fazla kontrol sağlarken aynı zamanda hayranları için de daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunacağı belirtiliyor. 

Üründe, içerik oluşturucuların ön izleme olarak herkese açık hale getirmek için videonun bir bölümünü seçmelerine olanak tanıyan yerleşik bir tanıtım aracı bulunuyor. Kişilerin videoların tamamını izleyebilmesi için abone olmaları gerekiyor. Paylaşılan bilgilere göre Pro ve Premium planlardaki içerik oluşturucuların, ilk başta 2023'ün sonuna kadar 500 saatlik yüklemeye sahip olacakları söyleniyor. Bunun daha sonra artırılması planlanıyor.

Patreon Video, içerik oluşturucuların içeriklerini doğrudan platforma yüklemelerine, videoları için küçük resimler seçmelerine ve görüntüleme sayısı gibi izleyici verilerini görüntülemelerine imkan sağlayacak. İçerik oluşturucular, bağlantıların aboneler dışında paylaşılıp paylaşılmayacağı konusunda endişelenmeden videoyu kimlerin görüntüleyebileceğini de seçebilecek.

Özellik, bugünden itibaren tüm içerik oluşturucular için Pro ve Premium planlarda kullanılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.