Avrupa'da kadın girişimcilere odaklanan Privilège Ventures, dördüncü fonunu kurdu

İsviçre merkezli şirket, Jacqueline Ruedin Rüsch ve Lucian Wagner tarafından kuruldu. Önümüzdeki dönemde İtalya, Almanya ve Fransa'daki girişimlere de yatırım yapmayı hedefliyor.
Avrupa'da kadın girişimcilere odaklanan Privilège Ventures, dördüncü fonunu kurdu

Avrupa'da erken aşama girişimlere odaklanan Privilège Ventures, dördüncü girişim sermayesi yatırım fonunu kurduğunu duyurdu. Yaklaşık 21 milyon dolarlık hacme sahip olan fonun erken aşamadaki teknoloji şirketlerine 250 bin dolara kadar kaynak sağlanması öngörülüyor. Şirketin hedefi, 20 erken aşama teknoloji girişimine yatırım yapmak.

İsviçre merkezli şirket, Jacqueline Ruedin Rüsch ve Lucian Wagner tarafından kuruldu. Önümüzdeki dönemde İtalya, Almanya ve Fransa'daki girişimlere de yatırım yapmayı hedefliyor. 2011 yılında kurulan Privilège Ventures, şimdiye kadar 48 girişime yatırım yaptı. Sağlık teknolojileri alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Portföyünü oluşturan şirketlerin sadece yüzde 30'u kadın girişimciler tarafından kuruldu. Fon, cinsiyet odaklı girişim sermayesi olarak kendini konumlandırmıyor. Bu yüzden sadece kadın girişimcilere yatırım yapmıyor. 

Erken aşama teknoloji girişimlerine yatırım yaptığını belirten Rüsch, "Yolculuklarının en başında girişimcilere yatırım yapmayı gerçekten seviyorum. Çoğu zaman onlarla daha şirketlerini kurmadan önce tanışırız ve takip ederiz, koçluk yaparız" diyerek yatırım yaparken izledikleri yol haritasını anlatıyor. Erken aşama girişimlerini fikirden çıkışa kadar girişimcilik yolculuğunun tüm süreçlerinde destek sağladıklarını da sözlerine ekledi. 

Kadın odaklı yatırım platformu olan Arya Kadın Yatırım Platformu Türkiye'de bu alanı dolduruyor. Fon, akıllı para yatırımı yaparak, maddi kaynakların ötesinde değer katabilecek melek yatırımcılar ile bir araya getiriyor. Arya Kadın Yatırım Platformu 2012'de melek yatırımcı ağı olarak başladı. Arya, kadın liderliğinde dünyayı dönüştürme vizyonuyla, sosyal bir girişim olarak kuruldu. Hem kadın ortaklı, kadın istihdamını artırıcı girişimleri destekliyor. Hem de daha fazla kadının bu tür şirketlere yatırım yapmasını hedefliyor. Şimdiye kadar 50 milyon lira değerleme üzerinden 15 girişime yatırım yaptı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.