Tesla, 2023'ün ikinci çeyreğinde 466 binden fazla araç teslim etti

Tesla, bir önceki çeyreklerdeki üretim ve teslimat rakamlarıyla ilgili beklentilerin üzerine çıktı. Bu durum şirketin büyüme trendini sürdürdüğünü ve talebin güçlü olduğunu gösteriyor.
Tesla, 2023'ün ikinci çeyreğinde 466 binden fazla araç teslim etti

Elektrikli otomobil pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Tesla, 2023 yılının ikinci çeyreğinde beklentileri aştı. Şirketin Model 3 ve Model Y araçlardan yaklaşık 480 bin araç ürettiği ve bu araçların 466 binden fazlasını teslim ettiği açıklandı. 

Bu, Tesla için önemli bir gelişme. Şirket, 2022'nin ikinci çeyreğinde 258 bin 580 araç üretmişti. 2023'ün ilk çeyreğinde ise bu sayı Tesla, yaklaşık 441 bine yükselmiş. Yaklaşık 423 bin adet aracı kullanıcılara teslim etmişti. Tesla, bu yıl içinde 1,8 milyon aracı teslim etmeyi hedefliyor.

Yani bir önceki çeyreklerdeki teslimat rakamlarıyla ilgili beklentilerin üzerine çıktı. Şirketin büyüme trendini sürdürdüğünü ve talebin güçlü olduğunu gösteriyor. Model 3 ve Model Y gibi daha erişilebilir fiyatlı araçların üretim ve teslimatında büyük bir paya sahip olması da önemli.

Tesla, yıl içinde iki kez fiyatlarını düşürdü. Tesla, ABD'de Model S ve X'de indirim yaptığını açıkladı. Son indirimin araçlara talebi artırmak için yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Yapılan indirimlerin satışları olumlu anlamda etkilediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Bir taraftan geçen Mayıs ayında 2024'ün bahar aylarından itibaren otomobil üreticisi Ford'a Supercharger ağına erişim izni vereceğini açıkladı. Ford'un elektrikli araçları Kuzey Amerika'daki yaklaşık 12 bin Tesla Supercharger'da şarj olmaya başlayacağı söylendi. Kuzey Amerika'da 20 bin 700'den fazla Supercharger cihazı olan şirket için bu anlaşma, sürpriz ortaklık olarak nitelendirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.