GIF üretim aracı Gyfcat, 1 Eylül'de kapanıyor

Kısa videolar ve diğer medya içeriklerini yükleyebildiği ve paylaşabildiği bir online platform olan Gyfcat, 1 Eylül itibarıyla kapanıyor.
GIF üretim aracı Gyfcat, 1 Eylül'de kapanıyor

Kısa videolar ve diğer medya içeriklerini yükleyebildiği ve paylaşabildiği bir online platform olan Gyfcat, 1 Eylül itibarıyla kapanıyor. Gyfcat'in ana şirketi Snap, veritabanını kapatmayı planladıklarını açıkladı. Yapılan duyuruya göre tüm kullanıcıların içerikleri birkaç hafta içinde silinecek. 

Geçen mayıs ayında Gfycat, güvenlik sertifikalarının süresinin dolmasına izin verdiğini bildirmişti. Bu da platformun içeriklerine kullanıcıların geçici de olsa erişemeyeceği anlamına geliyordu. Bu olay şirketin son zamanlarda hizmet kalitesinde düşüş yaşandığı ve destek ekibinin tepkisiz olduğu iddialarını destekledi.

Gfycat'in kapanmasının kullanıcıların alternatif platformlara yönelmelerini sağlayacağı ve daha iyi hizmet sunan sağlayıcılara geçiş yapmalarını teşvik edebileceği düşünülüyor. Söz konusu haber, değişen pazar koşulları, finansal sorunlar veya yönetim kararları gibi faktörler nedeniyle popüler platformların da kapanabileceğini kanıtlıyor diyebiliriz.

2013 yılında Alex Chung, Jeff Harris ve Matt Dimmel tarafından kurulan Gfycat, internet üzerinde popüler bir GIF veritabanı olarak faaliyet gösteriyordu. ABD merkezli şirket, aynı zamanda popüler sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları ile entegre çalışıyordu. Kullanıcılar, Gfycat üzerinden sevdikleri GIF'leri seçip paylaşım yapacakları platforma kolayca aktarabiliyordu.

2018 yılının Ocak ayında Gfycat, Şahin Boydaş ve Dana Loberg tarafından San Francisco'da kurulan sinema odaklı yerli sosyal ağ MovieLaLa’yı satın aldığını duyurmuştu. Satın almayla birlikte MovieLaLa’nın sahip olduğu mobil uygulamaların ve şirketin geliştirdiği GIF üretme odaklı yazılımlarının da Gfycat’e geçtiği açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.