Twitter rakibi Bluesky, yeni üyelikleri geçici olarak askıya aldı

Son dönemde yaşananlardan sonra birçok Twitter kullanıcısı platforma alternatif aramaya başladı ve Jack Dorsey destekli Bluesky'a olan kullanıcı talebi de ciddi anlamda artış gösterdi.
Twitter rakibi Bluesky, yeni üyelikleri geçici olarak askıya aldı

Geçtiğimiz günlerde Twitter'daki "tweet sınırlaması" olayı, sosyal medya platformunu karıştırdı. Elon Musk tarafından paylaşılan bilgilere göre Twitter'da doğrulanmış hesaplar günde 6000 tweet, doğrulanmamış hesaplar günde 600 tweet, doğrulanmamış yeni hesaplar ise günde 300 tweet görüntüleyebilecekti. Musk daha sonra bu sayıları biraz daha artırmış olsa da birçok kullanıcı hala kullanım limiti uyarısıyla karşılaşmaya devam ediyor. 

Bu olaylardan sonra birçok Twitter kullanıcısı platforma alternatif aramaya başladı ve Jack Dorsey destekli Bluesky'a olan kullanıcı talebi de ciddi anlamda artış gösterdi. Üstelik Bluesky'a kayıt sırasında davetiye sistemi bulunmasına rağmen böyle bir yoğunluk yaşandı. Ancak platformda yaşanan bu talep, Bluesky'ın yeni üyelikleri geçici olarak askıya almasına neden oldu.

Ekran görüntüsü alan kaynak: The Verge

Bluesky tarafından paylaşılan gönderide şu ifadeler yer aldı: "Ekibimiz mevcut performans sorunlarını çözmeye devam ederken Bluesky kayıtlarını geçici olarak duraklatacağız. Davet kodları çalışmaya devam ettiğinde sizi bilgilendireceğiz. Yakında daha fazla kullanıcıyı beta sürümümüze davet etmekten heyecan duyuyoruz!"

Kullanıcıların Twitter'dan kaçması aslında yeni bir olay olmasa da Musk'ın daha fazla para kazanma merakı ile böyle sınırlandırmalar yapması son damla oldu. Zira bundan önce de Elon Musk'ın platformu satın almasından sonraki süreçte, birçok kullanıcı Twitter'a alternatif aramaya başlamış; Mastodon, Post gibi platformlara yönelmişti. Bluesky'a olan talebin davetiye sistemi karşısında bile bu kadar yüksek olması ise platformun davetiyeli üyelikten çıktıktan sonra ne kadar popüler olabileceğinin minik bir kanıtı diyebiliriz. Hiç şüphesiz ileride Bluesky'ın adını daha fazla duyacağız.

Güncelleme:

Paylaşılan bilgilere göre Bluesky'da üye alımları yeniden başladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.