E-ticaret şirketlerine odaklanan yerli girişim Rierino, 1,25 milyon dolar yatırım aldı

Rierino'nun 1,25 milyon dolarlık yatırımı, Tacirler Portföy tarafından kurulan ve Vestel Ventures ortaklığıyla yönetilen Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu’ndan geldi.
E-ticaret şirketlerine odaklanan yerli girişim Rierino, 1,25 milyon dolar yatırım aldı

E-ticaret sektörüne odaklanan yerli bir teknoloji girişimi olarak karşımıza çıkan Rierino, yatırım aldığını duyurdu. Rierino tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 1,25 milyon dolar yatırım aldı. Rierino'nun 1,25 milyon dolarlık yatırımı, Tacirler Portföy tarafından kurulan ve Vestel Ventures ortaklığıyla yönetilen Tacirler Portföy Gelecek Etki Fonu’ndan geldi.

2020 yılında Berkin Özmen, Utku Sarıöz ve Mine Özmen tarafından kurulan Rierino, modüler altyapı, entegre zeka ve low-code/no-code mikroservis geliştirme yetkinliklerini birleştiren bir platform sunuyor. Platformu ile başta e-ticaret sektörüne odaklanan girişim, firmaların esneklik, hız ve maliyet azaltma gibi ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Rierino kurucuları

2 yıllık Ar-Ge sürecinin ardından markaların hizmetine sunulan Rierino, yapay zeka otomasyonu ile müşteri tecrübesi ve operasyonların gerçek zamanlı iyileştirilmesini de destekliyor. E-ticarete ek olarak hızlı dönüşüm ve gerçek zamanlı verinin önemli olduğu tüm dijital sektörlerde yer almak isteyen Rierino, ilerleyen dönemde diyalog bazlı yapay zeka ve hazır entegrasyonlar gibi özellikleri de platformuna eklemeyi hedefliyor.

Alınan yatırım ile özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da büyümeye odaklandıklarını belirten Rierino kurucu ve CTO’su Berkin Özmen, Rierino ile vizyonlarının firmaların herhangi bir engel olmadan teknolojileriyle rekabet eder hale gelmesi, aynı zamanda iş birimleri ve veri bilimciler gibi farklı ekiplerin de teknolojiye doğrudan katkı sağlayabilmesi olduğunu dile getirdi.

Vestel Ventures Genel Müdürü ve Gelecek Etki Yatırım Komitesi Üyesi Metin Salt ise hızla büyümeye devam eden low-code/no-code yazılım teknolojileri alanında şirketlerin iç dinamiklerine, rekabet ve müşteri beklentilerine hızlı çözümler geliştirerek özelleştirmesini sağlayan Rierino'nun sunduğu mikro servis altyapısı ile e-ticaret firmalarının süreçlerinin esnek ve ölçülebilir olmasını sağladığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.