Martı'nın SPAC ile halka arz gerçekleştireceği Galata Acquisition Corp.'tan resmi açıklama

Galata Acquisition Corp, halka açılması öncesinde kendi yatırımcıları için tarih ve değer aralığını paylaştı. Bu da Martı'nın halka arzının yaklaştığını gösteriyor. 
Martı'nın SPAC ile halka arz gerçekleştireceği Galata Acquisition Corp.'tan resmi açıklama

Martı'nın SPAC yöntemi ile New York borsasında halka arz gerçekleştireceği haberini sizlerle paylaşmıştık. Martı, SPAC anlaşması için ABD merkezli Galata Acquisition firması ile anlaşmasını tamamlamıştı. Galata Acquisition Corp, halka açılması öncesinde kendi yatırımcıları için tarih ve değer aralığını paylaştı. Bu da Martı'nın halka arzının yaklaştığını gösteriyor. 

Bugün, Galata Acquisition Corp. 22 Haziran 2023 tarihinde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan bildiri (proxy statement/prospectus) güncellediğini duyurdu. Güncelleme kapsamında bir Delaware şirketi olan Marti Technologies Inc. ile önerilen ticari birleşmeyi onaylamak üzere gerçekleştirilecek 5 Temmuz 2023 tarihinde yapılması planlanan olağanüstü genel kurul toplantısı da yer alıyor. 

Güncellemede söz konusu bildirinin, hisse başına 0,0001 dolar nominal değerli A Sınıfı Hisse için hisse başına tahmini geri ödeme fiyatını olduğundan düşük gösterdiği belirtildi. Paylaşılan bilgilere göre, şirketin 31 Mart 2023 itibariyle emanet hesabında tutulan menkul kıymetlerin gerçeğe uygun değerine dayanarak, hisse başına tahmini geri ödeme değeri, daha önce bildiride açıklandığı üzere, A Sınıfı Hisse başına 10,26 dolar değil, A Sınıfı Hisse başına 10,46 dolar.

Şirket, yatırımcılara tahmini geri ödeme değerindeki değişikliği değerlendirmeleri için ek süre tanıdı. A Grubu Hisse sahiplerine, A Grubu Hisselerinin geri ödemesine yönelik seçim prosedürlerini tamamlamak için 30 Haziran 2023 tarihinde New York saatiyle 17:00'ye kadar süre tanınmıştı. Bu süre, 5 Temmuz 2023 tarihi ve New York saatiyle 17:00'ye kadar uzatıldı.

Geri ödemeye ilişkin son tarihin, 5 Temmuz 2023'e uzatılmasıyla ilişkili olarak şirket, toplantıyı planlandığı gibi 5 Temmuz 2023'te New York Şehri saatiyle 10:00'da açmayı planlıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre, toplantıda yeterli çoğunluk sağlanmasına bağlı olarak, katılımcıların onayıyla toplantının, 6 Temmuz 2023 tarihine ve New York Şehri saatiyle 10:00'a ertelenmesi planlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.