Türk kuruculara sahip yapay zeka girişimi DraftWise, Earlybird liderliğinde 5 milyon dolar yatırım aldı

James Ding, Emre Özen ve Ozan Yaltı tarafından kurulan DraftWise, Earlybird tarafından yönetilen ve hukuk firması Orrick Herrington & Sutcliffe'in de dahil olduğu tohum yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı.
Türk kuruculara sahip yapay zeka girişimi DraftWise, Earlybird liderliğinde 5 milyon dolar yatırım aldı

Microsoft Word içinde çalışan bir sözleşme taslağı, bilgi ve iş birliği platformu sunan üretimsel yapay zeka girişimi DraftWise, Earlybird tarafından yönetilen ve hukuk firması Orrick Herrington & Sutcliffe'in de dahil olduğu tohum yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı.

Eski Palantir ve Google mühendisleri James Ding ve Emre Özen ile eski Clifford Chance kıdemli ortağı Ozan Yaltı tarafından 2020 yılında kurulan DraftWise, avukatların doğrudan Microsoft Word'deki platformu aracılığıyla sözleşmeleri daha hızlı hazırlamasına ve incelemesine yardımcı oluyor. Girişim, doküman yönetim sistemleri ve diğer bilgi yönetimi kaynakları ile bütünleşik bir şekilde çalışıyor.

DraftWise, hukuk firmalarının kaliteli sözleşmeleri hızlı bir şekilde tedarik etmesine yardımcı olan bilgi yönetimi ve iş zekası ile ilgilenirken; müşterilerin de güvenliği kendi gereksinimlerine göre kullanmalarını ve özelleştirmelerini sağlıyor.

Kasım 2021'den bu yana DraftWise, diğerlerinin yanı sıra Gunderson Dettmer, Womble Bond Dickinson (ABD) ve Orrick ile ticari anlaşmalar yaptığını duyurdu. Girişim geçen yıl Slaugther & May'in yasal teknoloji inkübatörü Collaborate'e de katıldı. Birleşik Krallık firması Mishcon de Reya, DraftWise'ın firmanın yasal teknoloji kuluçka programı MDR Lab'e katılımının ardından Haziran 2021'de girişimle ticari bir anlaşma yaptığını duyurdu. Birkaç ay sonra, Ağustos 2021'de Mischon de Reya, önceki tohum finansman turunun bir parçası olarak girişime yatırım yaptı.

DraftWise, aldığı yeni yatırımla daha fazla firmaya daha iyi müşteri sonuçları sağlamak için ihtiyaç duydukları güvenli yapay zeka araçlarını sağlamaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.