Mustafa Süleyman'ın kurucusu olduğu Inflection AI, 1.3 milyar dolar yatırım aldı

DeepMind'ın kurucusu Mustafa Süleyman'ın yapay zeka girişimi Inflection AI, Microsoft, Reid Hoffman, Bill Gates, Eric Schmidt ve Nvidia'nın katıldığı yatırım turunda 1.3 milyar dolar yatırım aldı.
Mustafa Süleyman'ın kurucusu olduğu Inflection AI, 1.3 milyar dolar yatırım aldı

DeepMind'ın kurucusu Mustafa Süleyman'ın yapay zeka girişimi Inflection AI, Microsoft, Reid Hoffman, Bill Gates, Eric Schmidt ve Nvidia'nın katıldığı yatırım turunda 1.3 milyar dolar yatırım aldı. Şirkete yakın kişilerin paylaştığı bilgilere göre yeni yatırımla şirketin değeri 4 milyar dolara ulaştı. Hatırlarsanız DeepMind'ı da Google, 2014 yılında satın almıştı

Inflection AI, 2022'nin başlarında Greylock, Microsoft ve Reid Hoffman'dan 225 milyon dolar yatırım almıştı. Girişimi Mustafa Süleyman'la birlikte kuran diğer kişi ise, bu yatırım turunda da ismini gördüğümüz, aynı zamanda LinkedIn'in de kurucu ortağı olan Reid Hoffman.

Forbes'un özel haberine göre Mustafa Süleyman, yeni yatırımın Inflection'ın ilk ürünü olan Pi adlı yapay zeka destekli asistanı inşa etme ve tasarlama çalışmalarını destekleyeceğini söyledi.

Yaklaşık 35 kişilik ekibiyle hizmet veren Palo Alto merkezli Inflection AI, bugüne kadar pek fazla karşımıza çıkmadı. Ancak girişim, mayıs ayında bir kişinin ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre bilgi sağlamak üzere tasarlanan yukarıda yapay zeka destekli asistanı Pi'ı piyasaya sürdü. Bir mesajlaşma uygulaması üzerinden ya da online olarak test edilebilen Pi'ın nazik ve destekleyici bir arkadaş olması amaçlanıyor ve doğal, akıcı bir tarzda dostça tavsiyeler ve bilgiler sunması hedefleniyor.

Inflection kısa bir süre önce kendi asistanı Pi'a güç veren yapay zeka modeli Inflection-1'ı tanıtmış ve OpenAI'ın GPT-3.5'u ve Google'ın PaLM-540B'si gibi kendi seviyesindeki diğer modellerle rekabetçi veya daha üstün olduğunu iddia etmişti. Şirketten alınan sonuçlara göre, Inflection-1 ortaokul ve lise düzeyindeki sınav görevleri ve sağduyu ölçütleri gibi konularda iyi performans gösterse de OpenAI'ın GPT-4'ünden biraz daha geride kalıyor. Yeni yatırım da Pi odaklı kullanılacağı için şirketin bu alanda hızlı bir ilerleme kaydetmesi olası. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.