Tesla, yıl içinde ikinci kez fiyatlarını düşürdü

Tesla, ABD'de Model S ve X'de indirim yaptığını açıkladı. Son indirimin araçlara talebi artırmak için yapıldığı bilgisi paylaşıldı. 
Tesla, yıl içinde ikinci kez fiyatlarını düşürdü

Tesla, son dönemde yaptığı indirimlerle dikkat çekiyor. Şirket, bu sene ilk olarak ocak ayında, satışları artırmak fiyatlarında önemli oranda indirim yapmıştı. Tesla şimdi de ABD'de Model S ve X'de indirim yaptığını açıkladı. Son indirimin araçlara talebi artırmak için yapıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Paylaşılan bilgilere göre Model S Sedan’da 5 bin dolar, Model X SUV’da ise 10 bin dolar indirim gerçekleşti. 94 bin 990 dolar olan Model S'in fiyatı yüzde 5,2 düşüşle 89 bin 990 dolar olarak güncellendi. 114 bin 990 dolar olan Model S Plaid'in yeni fiyatı ise yüzde 4,3 düşerek 109 bin 990 dolar oldu. 

Model X'in eski fiyatı 109 bin 990 dolardı. Model X'in yeni fiyatı yüzde 9,1 düşüşle 99 bin 990 dolar olurken; 119 bin 990 dolar olan Model X Plaid'in yeni fiyatı yüzde 8,3 oranında düşerek 109 bin 990 dolar oldu.

Tesla, ABD'de ikinci kez indirime gitmiş olsa da şirket aynı zamanda Avrupa'da da fiyat güncellemesi yaptı. Troy Teslike'ın Twitter paylaşımına göre ve Tesla, Model Y modelinde yaklaşık 4 bin euro kadar indirim yaptı. İndirimlerin Tesla'nın İngiltere, Almanya ve Fransa web sitelerine yansıdığını görmek mümkün.

Tesla, son olarak yazılımdaki "çarpma riski" nedeniyle 362 bin 758 aracını geri çağırma kararı ile gündemimizdeydi. ABD'de trafik güvenliğinden sorumlu Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), FSD Beta sisteminin kazalara neden olabileceği konusunda uyarıda bulunmuş ve Tesla da araçlara yazılım güncellemesi yapacağını açıklamıştı.

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.