Tesla, yazılımdaki "çarpma riski" nedeniyle 362 bin 758 aracını geri çağırma kararı aldı

ABD'de trafik güvenliğinden sorumlu Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), FSD Beta sisteminin kazalara neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Tesla, yazılımdaki

Tesla, tam otonom sürüş (FSD Beta) yazılımındaki "çarpma riski" nedeniyle 362 bin 758 aracını geri çağırıyor. ABD'de trafik güvenliğinden sorumlu Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), FSD Beta sisteminin kazalara neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Tesla, araçlara yazılım güncellemesini yapacağını açıkladı. 

Konuyla ilgili paylaşılan yayında geri çağırılan modeller arasında 2016–2023 Model S, Model X, 2017–2023 Model 3 ve Full Self-Driving Beta yazılımına sahip veya kurulumu bekleyen 2020–2023 Model Y araçların yer aldığı ifade ediliyor. Tesla CEO'su Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bunun kablosuz bir yazılım güncellemesi olduğunu söylerken, bu durumun "geri çağırma" tanımlanmasına tepki gösterdi. 

Elon Musk, Tesla ile ilgili geçen yılın son aylarından bu yana sorun yaşıyor. CEO, Aralık 2022'de yaklaşık 3.6 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı. Bu olayın hemen ardından iki çalışanını haksız yere işten çıkarmakla suçlandı. Şirket yetkilileri, iki çalışanın haziran ayında şirketin taciz karşıtı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldığını açıkladı. Ancak Bloomberg'in haberine göre, National Labor Relations Board (NLRB)'ın raporları bu durumu yalanladı.

Ocak ayının başında Tesla hisseleri, Wall Street'in elektrikli araç üreticisinin hisselerindeki fiyat hedeflerini azaltmasının ardından hisseler yüzde 8,12 düşmüştü. Bunun ertesinde yüzde 8.05'lik başka bir düşüş daha yaşanmıştı. Hisseler 137.80 dolardan işlem görmüş, hisselerin uzun zaman sonra ilk kez 150 doların altına düşmüştü.  

Buna rağmen Tesla, Nevada'daki mevcut fabrikasını genişletmek için 3,6 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı. Eyalette iki yeni üretim tesisi kuracak olan Tesla'nın, bu tesislerde çalışmak üzere 3 bin kişiyi işe alacağı söylendi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.