YouTube CEO'su Susan Wojcicki, 9 yılın ardından görevi bırakıyor

Yaklaşık 25 yıldır Google'da çalışan Wojcicki; ailesine, sağlığına ve tutkulu olduğu kişisel projelerine odaklanmak adına böyle bir karar aldığını da paylaştı.
YouTube CEO'su Susan Wojcicki, 9 yılın ardından görevi bırakıyor

Google’ın ilk günlerinde şirkete garajını açan Susan Wojcicki'nin YouTube’un CEO’su olduğunu 2014 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. YouTube’un resmi blogu üzerinden bir yazı paylaşan Susan Wojcicki, 9 yıllık sürecin ardından CEO görevinden ayrılacağını duyurdu.

Yaklaşık 25 yıldır Google'da çalışan Wojcicki; ailesine, sağlığına ve tutkulu olduğu kişisel projelerine odaklanmak adına böyle bir karar aldığını da paylaştı. Susan Wojcicki'nin yazısında yer alan bilgilere göre şirketin CPO'su olan Neal Mohan, Kıdemli Başkan Yardımcısı rolü ile birlikte YouTube'un başına geçecek.

Neal Mohan

Tıpkı Susan Wojcicki gibi önce Google'da uzun yıllar çalışan Neal Mohan, 2015 yılında ise YouTube’a geçiş yaptı. Neal Mohan, Google'ın 2007 yılında gerçekleştirdiği DoubleClick satın alması ile birlikte şirkete katıldığını da ayrıca ekleyelim. 

Yaklaşık 8 yıldır Susan Wojcicki ile birlikte YouTube için çalışan Mohan, Kıdemli Başkan Yardımcısı pozisyonuna gelmeden önce ise Chief product officer olarak görev alıyordu. Neal Mohan ile ilgili açıklamalarda bulunan Susan Wojcicki, Neal Mohan'ın YouTube TV, YouTube Music, Premium ve Shorts gibi YouTube ürünlerinin geliştirilme sürecinde önemli bir role sahip olduğunu da dile getirdi.

Geçiş sürecini Neal Mohan ile birlikte yönetecek olan Susan Wojcicki, sonrasında ise Google ve Alphabet için danışman pozisyonunda görev alacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.