Tesla, iki çalışanını haksız yere işten çıkarmakla suçlanıyor

Şirket yetkilileri, iki çalışanın Haziran ayında şirketin taciz karşıtı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldığını açıkladı. Ama Bloomberg'in haberine göre; National Labor Relations Board (NLRB)'ın raporları bu durumu yalanlıyor.
Tesla, iki çalışanını haksız yere işten çıkarmakla suçlanıyor

Tesla, CEO'su Elon Musk'ın zorunlu işe dönüş politikasını eleştiren, sosyal medyada Musk'ın twieet'lerini paylaşan iki Tesla çalışanını haksız yere işten çıkarmakla suçlanıyor. Şirket yetkilileri, iki çalışanın Haziran ayında şirketin taciz karşıtı politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle işten çıkarıldığını açıkladı.

Ama Bloomberg'in haberine göre; National Labor Relations Board (NLRB)'ın raporları bu durumu yalanlıyor. Raporlarda bu iki çalışanın işten çıkarılmadan 1 ay önce maaşına zam yapıldığı belirtiliyor. Bir taraftan Musk'ın bu tavrı, çalışma koşullarıyla ilgili toplu eylem yapan çalışanlarına karşı bir misillime olarak tanımlandı. 

Bu olay, geçen Temmuz ayında Tesla'nın CEO'su Elon Musk, “uzaktan çalışma artık kabul edilemez” başlıklı bir e-postayla çalışanların ofise dönüşünü zorunlu tutmasıyla başladı. Musk, çalışanlarına ofise dönmelerini söyledi. Elon Musk, şirketteki üst düzey personele gönderdiği e-posta ile ofiste haftada en az 40 saat çalışmadıkları takdirde kovulacaklarını söyledi.

Diğer davalar...

Aralık 2021'de hem Tesla hem de SpaceX cinsel taciz iddialarıyla gündeme geldi. SpaceX'te staj yapan üç kadın, diğer stajyerlerin yanı sıra daha üst düzey pozisyonlardaki erkekler tarafından cinsel tacize maruz kaldıklarını bildirdi. Tesla'ya da altı kadın çalışan iş yerinde cinsel taciz nedeniyle dava açtı. Jessica Barraza’nın açtığı davanın ardından, mevcut ve eski altı kadın çalışan daha Tesla’yı Kaliforniya’daki Fremont fabrikasında yaygın bir cinsel taciz kültürünü teşvik etmekle suçladı.

Son günlerin en çok gündeme gelen isimleri arasında yer alan Elon Musk, dün Twitter'ın yönetimi ile ilgili anket paylaştı. Musk, CEO'luk görevinden istifa edebilir mi sorusuyla gündemi meşgul etti. "Twitter'ı yönetmeyi bırakmalı mıyım?" başlıklı ve cevaplarında sadece evet ve hayır seçeneklerinin yer aldığı bir anket paylaşan Musk, Tweet içinde anket sonucuna uyacağını da özellikle belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.