Shopify'dan satıcılar için yapay zeka destekli asistan: Sidekick

Shopify üzerinden tek bir düğme ile erişime açılması planlanan Sidekick, satış trendleri hakkında detaylar dahil olmak üzere satıcıların sorgularını yanıtlandıracak. 
Shopify'dan satıcılar için yapay zeka destekli asistan: Sidekick

Daha önce Web3 girişimi Thirdweb'e yaptığı yatırım ile gündeme gelen Shopify, şimdi de gözünü yapay zeka alanına çevirdi. Şirket, Çarşamba günü yaptığı açıklama ile yakın zamanda satıcılar için yapay zeka destekli asistanını yayına alacağını duyurdu.  

Sidekick isimli asistanın, platformun öne çıkan özelliklerinden biri olarak konumlanması bekleniyor. Shopify üzerinden tek bir düğme ile erişime açılması planlanan Sidekick, satış trendleri hakkında detaylar dahil olmak üzere satıcıların sorularını yanıtlandıracak. 

Ayrıca Sidekick, Shopify'daki satıcıların dükkanlarını güncellemesine destek olacak. Örnek vermek gerekirse, satıcılar, Sidekick'e verecekleri bir komut ile ürünlerinde indirim yapabilecek. Shopify'da yer alan tüm bilgilere kolayca erişmenizi sağlayan asistan, dükkan tasarımı, geliştirici dokümantasyonu ve ekonomik trendleri analiz etme gibi konularda satıcılara destek olabilecek. Şimdilik özelliğin yayın tarihi kesin olarak belirtilmese de, Shopify'ın CEO'su Tobi Lütke'nin videoda paylaştığı açıklamalara göre yakın zamanda yayına alınması planlanıyor.  

Geçtiğimiz aylarda OpenAI'ın ChatGPT'sine gösterilen devasa ilgi, Alibaba Group Holding, Zoom ve Databricks gibi platformların, kendi yapay zeka asistanlarını yayına almasını beraberinde getirdi. Örneğin Zoom, OpenAI rakibi Anthropic'in yapay zeka sohbet robotu Claude'u platformuna entegre etmek üzere harekete geçti. Yapay zeka destekli özellikler sunan Zoom IQ ile kullanıcılar toplantı özetleri oluşturarak bu özetleri Zoom Team Chat veya e-posta üzerinden diğer kullanıcılara gönderebiliyor.

Shopify da Sidekick ile yapay zeka destekli ürünler sunmaya başladı. Görünen o ki; şirket, teknoloji dünyasının yapay zeka rekabetinde yerini almaya hazır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.