Google'ın yapay zeka sohbet robotu Bard'ın yeni özellikleri: Cevapları sesli dinleme, Lens desteği ve daha fazlası

Google'ın yapay zeka sohbet robotu Bard'a, istemlere resim ekleme, Bard'ın yanıtını daha uzun veya daha kısa olacak şekilde ayarlama gibi yeni özellikler eklendi.
Google'ın yapay zeka sohbet robotu Bard'ın yeni özellikleri: Cevapları sesli dinleme, Lens desteği ve daha fazlası

Google, yapay zeka sohbet robotu Bard'a yeni özellikler ekledi. İlk olarak şubat ayında duyurulan ve mart ayında da test sürecine açılan Bard, aslında bir süredir güncelleniyor. Ancak bugün entegre edilen son güncellemeler, uygulamanın kullanıcı tarafını kolaylaştırmayı hedefliyor. 

Gelin, Bard'ın yeni güncellemelerine göz atalım.

Cevaplar 40'tan fazla dilde sesli olarak dinlenebiliyor

Şu anda Bard üzerinden verilen cevaplar 40'tan fazla dilde dinlenebiliyor. Bard'ın yanıtlarını duymak için bir komut girmek ve ses simgesini seçmek yeterli oluyor. Ayrıca Bard'ın yanıtlarının tonunu ve stilini değiştirebilmek de mümkün hale getirildi. Aralarından seçim yapabileceğiniz beş farklı seçenek bulunuyor; basit, uzun, kısa, profesyonel veya gündelik. Bu özellik, şimdilik İngilizce olarak yayında olsa da yakında yeni diller için de aktif olacak.

Bundan böyle Bard ile bir konuşma başlatıldığında, kenar çubuğunda son konuşmaları sabitleme, yeniden adlandırma ve alma seçeneklerini göreceksiniz. Bu özellik de 40'tan fazla dilde yayında.

Google Lens desteği

Google Lens, Bard'a da geliyor. Aslında Bard, yanıtlarında halihazırda görselleri gösteriyor. Örneğin, "Washington'da nereyi ziyaret etmeliyim?" diye sorarsanız, yanıta metinle birlikte görseller de ekleniyor. Bugün ise Bard istemlerine görseller ekleyebilmek mümkün hale getiriliyor ve bu kapsamda Lens'in Bard'ın gösterilenleri anlamlandırmasına yardımcı olmak için sahne arkasında çalışacağı belirtiliyor.

İster bir görsel hakkında daha fazla bilgi istensin, ister bir hediye hakkında teşekkür notu gibi görsel metin için ilhama ihtiyaç olsun, artık söz konusu istemlerle birlikte görseller yükleyebilmek mümkün. Bu süreçte Bard, kullanıcıya yardımcı olmak için fotoğrafı analiz edecek. Bu özellik de şu anda İngilizce olarak yayında ve yakında yeni dillere de genişletilecek.

Ayrıca Bard sohbetinin bir kısmını veya tamamını başkalarıyla paylaşmak da kolaylaştırıldı. Bu özellik de tıpkı diğerleri gibi 40'tan fazla dilde yayında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.