Instagram Notlar'a müzik ekleme ve çeviri özellikleri geldi

Yeni bir güncelleme ile Instagram Notlar, müzik ve çeviri desteğine kavuştu. 
Instagram Notlar'a müzik ekleme ve çeviri özellikleri geldi

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, dün Instagram Kanalı'nda Instagram Notlar'ın yeni özelliklerini duyurdu. Bilmeyenler için Instagram Notlar'ın gelen kutusunun üzerinde görünen durum mesajları olduğunu belirtelim. Yeni bir güncelleme ile Notlar, müzik ve çeviri desteğine kavuştu. 

Bu güncelleme öncesinde kullanıcılar Notlar'a yalnızca metin ve emoji ekleyebiliyordu. Bundan sonra kullanıcılar Notlar'da bir şarkının 30 saniyelik kesitini paylaşabilecek. Yeni Müzik Notları aracılığıyla kullanıcıların, duygularını daha iyi ifade etmesi bekleniyor. Şarkılar, Instagram'ın müzik lisansına sahip olduğu tüm ülkelerde desteklenecek. Bu özellik 2000'lerin başından bu yana internet kullanıcısı olan kişilere MSN Messenger'ın bir zamanlar sunduğu durumda müzik paylaşımı özelliğini hatırlatmış olabilir. 

Bu güncelleme ile gündeme gelen bir diğer özellik de Not Çevrileri özelliği oldu. Kullanıcılar, Çevriyi Gör bağlantısına basarak, Notların çevirilerine erişebilecek. Aslına bakarsanız, bu özelliğe Meta uygulama ailesinde sıkça rastlıyoruz. Facebook gönderilerinin yanı sıra Instagram gönderileri, yorumları ve Reels içeriklerinde de çeviri özellikleri kendini gösteriyor. 

Bu arada Instagram'ın metin tabanlı bir uygulama ile Twitter'a rakip olmaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Hatta yakın zamanda Instagram'ın Twitter benzeri uygulamasının görüntüleri sızdı. Meta'nın üst düzey yöneticilerinden biri, şirket içi bir toplantıda çalışanlarına Instagram'ın Twitter rakibinin bir ön izlemesini gösterdi. Paylaşılanlara göre uygulamanın adı "Threads" olabilir. Notlar'a gelen yeni özellikler ise bu metin tabanlı uygulamanın ayak sesleri niteliğinde. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.