Instagram, metin tabanlı bir uygulama ile Twitter'a rakip oluyor

Yeni platformun henüz resmi bir adı yok ve uygulama dahili olarak "P92" veya "Barcelona" olarak biliniyor. Uygulama, Instagram'ın yönergeleri ve markalaşması izlenerek tasarlanıyor.
Instagram, metin tabanlı bir uygulama ile Twitter'a rakip oluyor

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra sosyal medya platformunda çok fazla değişiklik gerçekleşti. Bu değişiklikler, kimi kullanıcıları pek etkilemezken bazı kullanıcıların ise Twitter'dan soğuduğunu ve platformu terk etmeye başladığını gördük. Bu kapsamda özellikle Mastodon, Post. gibi Twitter alternatiflerine olan talep arttı. Şimdilerde Meta, bu talebi fark etmiş olacak ki o da Instagram'ın metin tabanlı bir versiyonu üzerinde çalışmaya başladı. Hemen hemen her uygulamayı kopyalayan Meta için aslında bu durum pek de şaşırtıcı değil. 

Lia Haberman tarafından ICYMI haber bülteninde bildirildiği üzere, dahili bir Meta pazarlama slaydı, şirketin Twitter ile rekabet etmek için geliştirdiği uygulamaya dair bir ön izleme sunuyor. Yeni platformun henüz resmi bir adı yok ve uygulama dahili olarak "P92" veya "Barcelona" olarak biliniyor. Uygulama, Instagram'ın yönergeleri ve markalaşması izlenerek tasarlanıyor.

Paylaşımlara baktığımızda uygulamanın arayüzünün Instagram'ın arayüzüne oldukça benzer olduğunu görüyoruz; ancak uygulamanın ana sayfasında, fotoğraf ve video akışı yerine, şirket tarafından açıklandığı gibi metin tabanlı gönderilerin zaman çizelgesi gösteriliyor. Kullanıcıların, tıpkı Twitter'da olduğu gibi bu gönderilere fotoğraf, video ve bağlantı ekleyebileceği biliniyor. Yeni platformun kullanıcılarının, diğer kullanıcıları yanıtlayabileceği ve platformda ileti dizileri oluşturabileceği de paylaşılanlar arasında. 

Meta, uygulamasını Mastodon gibi diğer platformlarla uyumlu hale getirmek için çalıştığını söylüyor. Şirkete göre, diğer uygulamalardaki kullanıcılar, eğer hesabınız herkese açıksa profilinizi ve içeriğinizi arayabilecek, sizi takip edebilecek. 

Meta'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi, bu nedenle uygulamanın ne zaman yayınlanacağı şu anda belirsiz. Uygulamanın gerçekten Twitter'a rakip olup olmayacağını ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.