Yerli mobil oyun girişimi Lumier Games, Hakkı Alkan'dan 1 milyon TL yatırım aldı

Lumier Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ülkemizdeki teknoloji medyasının önemli isimlerinden olan Hakkı Alkan'dan 1 milyon TL tohum yatırım aldı.
Yerli mobil oyun girişimi Lumier Games, Hakkı Alkan'dan 1 milyon TL yatırım aldı

Mobil oyunlara odaklanan şirketlerin, ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosisteminin en önemli oyuncuları arasında yer aldığını geçtiğimiz dönemde pek çok kez sizlere aktarmıştık. İstanbul merkezli yerli bir mobil oyun girişimi olan Lumier Games, yatırım aldığını duyurdu.

Lumier Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, ülkemizdeki teknoloji medyasının önemli isimlerinden olan Hakkı Alkan'dan 1 milyon TL tohum yatırım aldı. Lumier Games'in 1 milyon TL'lik yatırımının 7 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim.

Alınan yatırım, Lumier Games'in yakında tamamlanması beklenen rekabetçi yeni oyunların geliştirilmesi ve şirketin PR çalışmaları için kullanılacak. 2021 yılının Mayıs ayında Kuntay Koca, Burhan Yıldırım ve Cansu Demir tarafından İstanbul'da kurulan Lumier Games, 50’den fazla Hypercasual türünde prototip oyun geliştirdi:

Lumier Games'in web sitesine baktığımızda Merge Domination!, Beach Fest! ve Shoe Creator! isimli oyunların ön plana çıktığını görüyoruz. Her 3 oyun da App Store'da ücretsiz olarak sunulmuş durumda. Lumier Games, aldığı yatırımla birlikte oyun geliştirme süreçlerini hızlandıracak.

Oyun geliştirmede dört ana unsur olan; yazılım, görsel dizayn, ürün geliştirme ve pazarlamada kurucu ortaklar olarak ilk üç unsurda ayrı ayrı tecrübeleri olduğunu ve Hakkı Alkan ile birlikte güçlerini birleştirerek dördüncü unsuru da sağlamlaştırmış olduklarını belirten Lumier Games kurucu ortağı ve CEO’su Kuntay Koca, bu güçlerini oyuncuların ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayacak midcore türde hem rekabetçi hemde single play olarak oynanabilen oyunlar üretmek için kullanacaklarını aktardı.

İlk yatırımını Lumier Games’e yapan Hakkı Alkan ise enerjisine, deneyimlerine inandıkları Lumier Games ekibine yaptıkları yatırımın sadece bir başlangıç olduğunu belirtti. Alkan, oyun, yapay zeka, sürdürülebilirlik, topluluk yönetimi alanlarında yatırımlarına devam edeceğini de aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.