Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu'nun yeni Genel Müdürü Boğaç Devrimci oldu

Boğaç Devrimci, 12 Haziran 2023 itibarıyla Genel Müdür olarak görevine başladı.
Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu'nun yeni Genel Müdürü Boğaç Devrimci oldu

Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu’na yeni Genel Müdür ataması gerçekleştirildi. Moka Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu'nun yeni Genel Müdürü Boğaç Devrimci oldu. Boğaç Devrimci, 12 Haziran 2023 itibarıyla Genel Müdür olarak görevine başladı.

Yüzde 100 hissesi 2021 yılında Türkiye İş Bankası tarafından satın alınan MOKA, müşterilerine inovatif ve kişiselleştirilmiş ödeme çözümleri sunmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Boğaç Devrimci, Genel Müdürlük görevini, 2021 yılında Moka Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilen ve 2022 Ocak ayı itibari ile Moka Genel Müdürü olarak atanan Halim Memiş'ten devraldı. Bu noktada şimdiye kadar Halim Memiş'in Moka Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyelik görevlerini birlikte yürüttüğünü de belirtelim. Bu görev değişikliğiyle birlikte Halim Memiş, Ödeme ve finansal teknolojiler alanındaki fırsatların değerlendirilmesi yönünde farklı sorumluluklar üstlenecek. Ayrıca Halim Memiş, MOKA’da yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edecek.

Boğaç Devrimci, atama kararıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“MOKA kısa bir sürede yüksek bir ivme yakalayarak sektörün lider oyunculardan biri haline geldi. Finans alanında adından söz ettiren bir teknoloji firması olan MOKA ailesine katılmaktan mutluluk duyuyorum." 

Halim Memiş ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Özellikle son iki yıldır yenilikçi ürün ve hizmetleri odağımıza alarak gerçekleştirdiğimiz atılımlarla bugün sektörün lider oyuncularından biri olduk. Tüm finansal işlemlerin basit ve şeffaf biçimde herkes tarafından gerçekleştirilebilmesini sağlamak, değer alışverişinde devrim yaratmak vizyonuyla yürüttüğümüz çalışmaları daha da ileriye götürmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar büyük bir heyecan ve gururla yürüttüğüm MOKA Genel Müdürlük görevini, bu rolü başarıyla gerçekleştireceğinden emin olduğum Boğaç Devrimci’ye devretmekten büyük mutluluk duyuyorum” 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Boğaç Devrimci, yüksek lisans derecesini Bilgi Üniversitesi’nden Finansal Ekonomi alanında aldı. Kariyerine 2000 yılında Türkiye İş Bankası’nda Teftiş Kurulu üyesi olarak başlayan Devrimci, 2014 yılında bankanın Sürekli İyileştirme Birim Müdürlüğü, 2016 yılında Kurumsal Süreçler Birim Müdürlüğü, 2019 yılında ise Robotik Otomasyon Alan Liderliği görevlerini üstlendi. 

Devrimci, görevi kapsamında, çevik çalışma modelini İş Bankası için kalıcı hale getirmek ve bankayı yataylaştırmak adına dönüşümler gerçekleştiren ekibe liderlik etmiştir.

2021 - 2022 yılında Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi olan Boğaç Devrimci, 2022 yılında ise İş Net A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Devrimci, Şubat 2021’den beri İş Bankası Çevik Yönetim Bölümü Alan Lideri olarak görev yapmaktaydı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.