Yapay zeka destekli video üretim aracı Synthesia, 1 milyar dolar değerleme ile 90 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka destekli video üretim aracı Synthesia, 90 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar dolara çıkardı. Accel tarafından yönetilen yatırım turuna NVentures, Kleiner Perkins, GV ve Firstmark Capital katıldı.
Yapay zeka destekli video üretim aracı Synthesia, 1 milyar dolar değerleme ile 90 milyon dolar yatırım aldı

Webrazzi okuyucularının daha önce içeriklerde karşılaşmış olması muhtemel yapay zeka destekli video üretim aracı Synthesia, 90 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar dolara çıkardı. Bu değerleme ile şirket, unicorn seviyeye yükseldi. Accel tarafından yönetilen yatırım turuna Nvidia'nın yatırım kolu NVentures'ın yanı sıra Kleiner Perkins, GV ve Firstmark Capital katıldı.

Synthesia, aldığı yatırımı yapay zeka araştırmalarına yatırım yapmak için kullanacağını; aynı zamanda Münih'teki TUM ve Londra'daki UCL gibi önemli üniversitelerle iş birliklerini geliştireceğini söylüyor.

İşletmeler için bir yapay zeka video oluşturma platformu olarak hizmet veren Synthesia, kameralara veya stüdyolara ihtiyaç duymadan video üretimini basit ve sezgisel hale getiriyor. 2017 yılında kurulan şirket, yıldan yıla yüzde 456'lık bir kullanıcı büyüme oranına sahip. Bugüne kadar platformda üretilen 12 milyondan fazla video ile dünya çapında 50 binden fazla işletmeye hizmet veren Synthesia, sürekli olarak üç haneli büyüme kaydettiğini iddia ediyor.

Synthesia'nın hedeflediği şey kameraları, mikrofonları, oyuncuları, uzun kurguları ve diğer maliyetleri profesyonel video prodüksiyon sürecinden çıkarmak. Synthesia bunu gerçekleştirebilmek için insan gibi görünen ve ses çıkaran, ancak yapay zeka tarafından üretilen animasyonlu avatarlara sahip. Bu avatarlar, yeşil bir ekran önünde konuşan gerçek hayattaki aktörlere dayanıyor.

Synthesia, platformunun çeşitli diğer kullanım durumlarına da uygun olduğunu söylüyor. Pazarlamacılar tanıtım videoları oluşturabilirken, bir müşteri destek ekibi bilgi tabanı makalelerinin video versiyonlarını hazırlayabiliyor. Ayrıca, bazı müşteriler çalışan eğitimi içeriği oluşturmak için Synthesia'dan yardım alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.