Türkiye İş Bankası, Moka Ödeme Kuruluşu'nu 3,8 milyon dolara satın aldı

KAP'a yapılan açıklamaya göre Türkiye İş Bankası, Moka Ödeme Kuruluşu'nu satın almak için 3,8 milyon dolar ödeyecek.
Türkiye İş Bankası, Moka Ödeme Kuruluşu'nu 3,8 milyon dolara satın aldı

Sanal POS, mobil ödeme ve fatura ödeme sistemleri sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Moka Ödeme Kuruluşu'nu ilk olarak 2018 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgiler göre ise Türkiye İş Bankası, Moka Ödeme Kuruluşu'nu satın aldı.

KAP'a yapılan açıklamaya göre Türkiye İş Bankası, Moka Ödeme Kuruluşu'nu satın almak için 3,8 milyon dolar ödeyecek. Hatırlatmak gerekirse Moka Ödeme Kuruluşu, MokaPOS çözümü ile sanal POS altyapısı kullanarak KOBİ’lerin tüm banka kartlarından ödeme almalarını sağlıyor.

Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Türkiye İş Bankası tarafından KAP'a yapılan açıklamanın tamamını aşağıda bulabilirsiniz.

Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, Moka Ödeme Kuruluşu A.Ş.'nin %100 oranında payının 3,8 milyon ABD Doları bedelle Bankamızca satın alınması, söz konusu satın alma işlemine ilişkin olarak mevcut ortaklarla pay alım sözleşmesi dahil olmak üzere ilgili dokümanların imzalanması, satın almaya ilişkin gerekli başvuruların yapılması, yasal izinlerin alınması ve diğer tüm işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmiştir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.