Instagram'ın Twitter benzeri uygulamasının görüntüleri sızdı

Meta'nın üst düzey yöneticilerinden biri, şirket içi bir toplantıda çalışanlarına Instagram'ın Twitter rakibinin bir ön izlemesini gösterdi. Paylaşılanlara göre uygulamanın adı "Threads" olabilir.
Instagram'ın Twitter benzeri uygulamasının görüntüleri sızdı

Elon Musk, geçtiğimiz ekim ayında Twitter'ı satın almasını tamamladıktan sonra, Meta'nın sahibi olduğu Instagram'ın da metin tabanlı bir uygulama ile Twitter'a rakip olacağı bilgisi paylaşılmıştı. Lia Haberman tarafından ICYMI haber bülteninde bildirildiği üzere, dahili bir Meta pazarlama slaydı, şirketin Twitter ile rekabet etmek için geliştirdiği uygulamaya dair bir ön izleme sunuyordu. Yeni platformun henüz resmi bir adı yoktu ve uygulama dahili olarak "P92" veya "Barcelona" olarak biliniyordu. Şimdi ise P92'nin "Project 92" olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şimdi ise The Verge tarafından elde edilen bilgilere göre Meta'nın üst düzey yöneticilerinden biri, şirket içi bir toplantıda çalışanlarına Instagram'ın Twitter rakibinin bir ön izlemesini gösterdi. Aşağıdaki görselden de anlaşılabileceği üzere Instagram'ın Twitter rakibi direkt olarak Twitter'ın kendisi olmuş. Ancak tabii ki buton tasarımları Instagram içindeki tasarımlara çok benziyor. Yine de akış sayfasına bakıldığında tasarım Twitter'dan pek ayırt edilemiyor. Bu arada Meta baş ürün sorumlusu Chris Cox'un uygulamayı direkt olarak "şirketin Twitter'a cevabı" şeklinde tanımladığını da belirtmek gerek.

Kaynak: The Verge

Uygulamanın adı Threads olabilir

Instagram tabanlı yeni bağımsız uygulama, merkezi olmayan sosyal medya protokolü ActivityPub ile entegre olacak. Bu da yeni uygulamanın kullanıcılarının hesaplarını ve takipçilerini yanlarında Mastodon dahil ActivityPub'ı destekleyen diğer uygulamalara götürmelerine izin verecek. Chris Cox, uygulamanın bir kullanıcının bilgilerini otomatik olarak doldurmak için Instagram'ın hesap sistemini kullanacağını söyledi. 

Paylaşılanlara göre uygulamanın adı Threads olabilir, ancak bu konuda net bir şey söylemek için şu an çok erken. Şirket, Oprah ve Dalai Lama gibi ünlülerle erken kullanım konusunda anlaşmalara varmaya çalışıyor.

Instagram'ın Twitter benzeri uygulaması yayınlandıktan sonra uygulamanın pazardaki dengeleri değiştirip değiştiremeyeceğini merakla bekliyor olacağız. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.